Bölegårdens blogg

Direktlänk till inlägg 28 maj 2012

VILLKEN ROLIG OCH HÄNDELSERIK VILTSPÅRSHELG VI HAR HAFT!

Av Elisabet - 28 maj 2012 10:53

Nu har årets fasta viltspårsprov varit som ssrk/piteå har haft oj så himmla kul och trevligt vi har haft det med hundfolket som har kommit till vårat spårprov. Det har varit riktiga duktiga kalas hundar som har gått sina spår hela helgen och hundförarna har varit mycket duktiga med sina hundar när dom har gått sitt spårprov.


Som dom flesta som vi känner vet så har ju jag kämpat på med lillgumman Gloria i spåreriet med att få henne godkänd men i går lördag då satt den jäklar vad vi vart glada och nöjda över Glorias resultat vid prisutdelningen, så här vart hennes omdöme på detta viltspårsprov ( se nedan).

Tar an spåret bra.
Sträcka 1: Utan tvekan.
Vinkel 1: Utan tvekan.
Sträcka 2: Mindre tappt men reder ut på ett bra sätt .
Går bra till sträcka 4 Viltstörning reder ut på ett bra sätt.
Resten utan problem.
Hundföraren har is imagen och låter hunden göra sitt jobb självständigt.
Mycket bra tempo.
Spårtid. 25 minuter.
Domare. Hans Lindberg
Asperant. Bengt Hällström.

Jag gick även som hundförare på detta spårprov till Kottens hund Meja. Oj vad denna hund är en riktig spårnäsa uppe i storskogen, hon tog an spåret direkt och klarade sig igenom hela sitt provspår.
Nu hittade Meja en blöthåla (det var lite myrmark där vi gick) då tog hon sig ett svalkande dopp och det behövde hon för det var ju bara så himmla varmt ute när hon gick sitt provspår.
Klarade återgången mycket bra spårade på till skottplatsen, sedan så platsade ( hon skulle då ligga ner) när skottet skulle komma, hon fick sitta passiv en liten stund ( detta är mycket viktigt om man har en hund som är fartig i spåret). Meja hittade viltdel direkt. Oj vad jag och matte kotten är nöjda och belåtna över hennes spåreri.
När vi var på väg till jaktarstugan så sa jag till Meja att hon fick svalka av sig i en bäck oj vad hon tyckte att det var himmla skönt även denna gång att svalka sig.

Och senare när det vart prisutdelning och när jag fick höra att Gloria vart godkänd då jublade jag och kramade om domaren Hans.

Sedan när det var Mejas tur att få sitt pris ( jag hade inte talat om för kotten hur hon hade gått i sitt spår). Oj vad Mejas matte var pirrig och när kotten fich höra om att hon hade tagit sitt första-pris i spåreriet Meja oj då kom glädje tårana även för henne med.

Efter en liten stund kom ju jag på att jag hade glömt att ta ut domar presenten till Hans då gick jag in för att hämta detta i stugan och då kommer kotten in till mig och kramade om mig och tackade för att jag hade tagit hennes hund ( Meja) på detta spårprov.
Även då kom ju glädje tårana för oss (typiskt mig och kotten) när vi kom ut till dom andra så sa jag till domarna och hundfolket att vi är inte ledsen vi är bara så jäkla glada och nöjda över hundarna( det kom glädje tårar ner för mina och kottens kinder).

Sedan när lördagens prisutdelning var klart så åkte vi ut och la öppenklass-spåren till söndagens prov ( i dag).

Vi var helt slut när vi kom hem och lillgumman Gloria hon var helt däckad hela kvällen och det var även visst Meja med hörde jag att kotten sa till mig i gårkväll när jag pratade med henne i telefonen.

Även igår söndag har det varit kanon hundar som har gått på viltspårsprov, alla var nöjda och belåtna efter helgens spårning trots att det var himmla varmt ute på provmarkerna.

Jag gick ett spår med gammel Zacke som var ca 2 dyngn gammalt han spårade kanon våran lilla lortgris.
Han hittade lite äckliga surhålor att bada i men han kom till spårslutet och fann vilddel direkt.

Passade även på att gå ett spår med Meja ( kottens hund) även där var spåret 2 dyngn gammalt hon gick igeno hela spåret kanonfint trots att det är så varmt ute.
Men på 3sträckan mot 4 vinkeln kom hon på färsk älgspår men hon fich reda ut detta och kom tillbaka till spåret hon fann även viltdel direkt.
Här kommer det lite blandade bilder från vårat fasta viltspårsprov som vi har haft i helgen.

                                   

Tack alla gulliga ni som har hjälpt oss hela helgen med provet utan er skulle vi inte klara av detta./ Kakan med spårnäsorna.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Elisabet - 22 september 2015 12:56


Nu är det dax för lite uppdatering på min bloggsida! Det var länge sedan jag skrev i min blogg, men jag har varken haft tid, ork eller lust. Men så kan det vara ibland. Vi har haft mycket träningar med hundarna här hemma i stugan och himmla kul är ...

Av Elisabet - 10 juli 2015 10:42

Herrejösses vad det har regnat här i Piteå en längre period, men det är bara göra det bästa av saken fast det inte är toppenväder ute.   Vi har haft fullt upp här hemma, dels har gubben dömt ett stort antal hundar på rörliga viltspårsprov, det har va...

Av Elisabet - 24 juni 2015 09:49


Vilken sommarvärme vi har fått! Nu ska man ej klaga på värmen som har kommit, man får ta tillvara varennda minut av det. Men hundarna kan förstås tycka att det är lite jobbigt att vara ute så då får det bli promenader tidigt på morgonen eller senare ...

Av Elisabet - 21 juni 2015 12:27

Silverstjärnans Zsa-Zsa "Qvinny" f.2005-02-23 d.2015-06-20 Våran älskade Qvinny finns inte hos oss längre hon vart akut sjuk på fredagskvällen. Hon vart bara sämre och sämre. Igår morse så ringde vi upp till Gammelstads Djursjukhus och vi fick komm...

Av Elisabet - 1 april 2015 20:27

Det är så underbart när våren är på gång fast vi fick snö här hemma i piteå men det tinar nog bort rätt så fort hoppas då jag. I lördags så fick Melissa gå ett lite längre valpspår (viltspår) uppe i skogen. Jag har hittat lite ställen där man kan t...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se