Bölegårdens blogg

Direktlänk till inlägg 27 februari 2013

Hundar vi aldrig glömmer

Av Elisabet - 27 februari 2013 09:15

 

Moa och Fanny var helt gudomliga familjehundar och även mycket bra eftersökshundar uppe i skogarna   

Moa hon provade vi på med apporterning men det ville hon ej alls hålla på med för hon tyckte att det var så himmla äckligt att apportera fågel. Så då satte vi igång henne i viltspåret i stället och det tyckte hon var skit kul så då fick hon hålla på med detta istället och det är vi himmla glada över än idag för det är på den vevan vi kom på att vi behövde eftersökshundar.

 
Fanny hon var som en klippa det var husses hund för hela slanten hon höll koll på honom hela tiden och hon skulle följa med han överallt. Listan på henne kan bli hur lång som helst hon var en mycket rolig hund att ha och göra med denna bedårande Fanny.

Vi började med henne ochså i spåreriet först så det fick hon hålla på med i ett par år innan vi kom på att vi skulle träna henne i apporterning och på våra träningar som vi hade på jakten med henne ( apporterning) det hände jämt roliga saker när hon var och tränade hon var en rolig hund hon.

Uffe startade även henne på jaktprov så på 3 st jaktprov så fick hon dessa priser, se nedan,
3 pris ( det var på första starten om jag ej minns helt galet).
2 pris ( det var då anndra gången hon startade på jaktprov)
1 pris ( det var när hon startade en 3 gång i nybörjarklass på jaktprov) och det var uppe i kalix det glömmer man alldrig herrejösses hon var superkanon där uppe och hon fick även mota ett vandringspris i bästa hund i nybörjarklassen det var himmla kul.

Har även varit på utställningar med dessa underbara hundar och där fick dom olika resultat i prisväg men så är det när man tävlar men kul är det.

Uffe hade med sig Fanny mycket under älgjakterna ute på öarna hon var en sån himmla cool hund där ute för när uffe kom till sitt pass där han skulle vara med Fanny så hade han henne jämt okopplad vid sin sida tills när han hade satt på henne spårselen och linan för då visste hon att nu skulle det jobbas på uppe i älgskogen. En av gångerna för himmla många år sedan så satt uffe på sitt älgpass med Fanny vid sin sida ( Fanny var då okopplad) hon fick ligga på en mjuk lurrvig hundfilt och uffe hade då slumrat till lite så plöstligt så satte Fanny igång och skälla med mycket mörk röst så uffe vaknade då till gissa vad som kom imot dom i högan sky jo det var en mycket stor älg.
Uffe ville ej skuta denna älg dels var den då för nära han och Fanny ( ca 3 till 4 meter om jag inte minns helt galet) den sprang på uffes ryggsäck och Fanny hon skällde men lite senare så knäppte dom denna älg i allafall.

Under sin levnadstid så fick Fanny 2 st valpkullar från den första kullen behöll vi Zacke och han blir 11 år till sommaren ( oj vad tiden går fort) även han är en klippa när det gäller eftersök han har vi till mycket han litar vi på till 100 proccent när det gäller praktiska eftersök. Vi hoppas att vi får ha han kvar i ett par år till för Zacke är en riktig glädjespridare denna hund men man vet alldrig han är ju en gammal kille Zacke gubben men man får ta tillvara varje ögonblick med denna hund. 

Från Fannys 2 valpkull så behöll vi den mycket söta och underbara Qvinny och även hon är en riktig glädjespridare hon är pigg som en lärka hon fyllde 8 år lördagen den 23 /2, 2013. Hon bor hos en av våra söner som heter Jonas och Jonas sambo Emma ute i norrfjärden och där lever hon som en riktig prinsessa och mycket pigg är även Qvinny för att vara 8 år gammal. Tack snälla Jonas och Emma att Qvinny får bo ute hos er för där trivs hon som bara den det ser man på henne.

Nu har jag ej tid att skriva mera men ni ska ha det så mycket bra allihopa / kakan med flock.


Här får ni lite gammla bilder på Moa och Fanny och se på, nu är dessa 2 hundar uppe i hundhimmlen sedan många år tillbaka men att man kan sakna djuren så mycket som man gör.

         


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Elisabet - 22 september 2015 12:56


Nu är det dax för lite uppdatering på min bloggsida! Det var länge sedan jag skrev i min blogg, men jag har varken haft tid, ork eller lust. Men så kan det vara ibland. Vi har haft mycket träningar med hundarna här hemma i stugan och himmla kul är ...

Av Elisabet - 10 juli 2015 10:42

Herrejösses vad det har regnat här i Piteå en längre period, men det är bara göra det bästa av saken fast det inte är toppenväder ute.   Vi har haft fullt upp här hemma, dels har gubben dömt ett stort antal hundar på rörliga viltspårsprov, det har va...

Av Elisabet - 24 juni 2015 09:49


Vilken sommarvärme vi har fått! Nu ska man ej klaga på värmen som har kommit, man får ta tillvara varennda minut av det. Men hundarna kan förstås tycka att det är lite jobbigt att vara ute så då får det bli promenader tidigt på morgonen eller senare ...

Av Elisabet - 21 juni 2015 12:27

Silverstjärnans Zsa-Zsa "Qvinny" f.2005-02-23 d.2015-06-20 Våran älskade Qvinny finns inte hos oss längre hon vart akut sjuk på fredagskvällen. Hon vart bara sämre och sämre. Igår morse så ringde vi upp till Gammelstads Djursjukhus och vi fick komm...

Av Elisabet - 1 april 2015 20:27

Det är så underbart när våren är på gång fast vi fick snö här hemma i piteå men det tinar nog bort rätt så fort hoppas då jag. I lördags så fick Melissa gå ett lite längre valpspår (viltspår) uppe i skogen. Jag har hittat lite ställen där man kan t...

Skapa flashcards