Bölegårdens blogg

Direktlänk till inlägg 5 maj 2013

Nu har vi haft klart våran eftersöksdag!

Av Elisabet - 5 maj 2013 09:09

Nu har vi haft klart våran eftersöksdag, den var mycket intressant och det var mycket nyttigt att höra vad Lasse Lundman (Piteå polisen) hade att säga på föreläsningen, som vi hade här hemma.

Nu var det tänkt att vi skulle hyra byagården här hemma i byn men den var då upptagen hela denna helg så då vart det här hemma hos mig och uffe i stället. Det var en aningen trångt ute i vårat kök men allt går bara man klämmer ihop sig ( he he he).

Föreläsningen handlade om skottplatts undersökning m.m Det var super intressant att höra vad Lasse hade att säga. Man tycker att man kan mycket, men man blir nog alldrig full-lärd så vi vart jäkla nöjta och även ett stort tack till Lasse, L som tog sig tid igår lördag och hade denna föreläsning.

Kursdeltagarna var mycket nöjda och belåtna efter denna eftersöksdag som vi hade då fixat. Jag och gubben brukar säga att om man går på kurs ska man få valuta för pengarna och även känna sig nöjd när utbildningen är klar för dagen.

Måste även tacka våran super goa vän Carola Wallstål som fick hoppa in och vara sekreterare under föreläsningen för det vart mycket att skriva för henne. Men nu kommer även Lasse Lundman meijla henne om saker när det gäller för just eftersökshundar och sedan kommer hon även att meijla ut detta till alla våra deltagare och även till mig och uffe med som var på denna roliga och händelserika dag igår.

Carola tog även en massa kort både när vi hade föreläsningen här hemma och även när vi var ute i skogen. Tack snälla rara du Carola för all hjälp vi då fick av dig igår du är en klippa.

Lasse och Uffe var ju ut i fredagskväll och la ut spår för visning till deltagarna och för hundarna som gick dessa spår gick mycket bra så vi är mycket nöjda och belåtna och det var Lasse med. Nu var det ej fulla spår som våra deltagare skulle lägga ut till varanndra. Det började med att man skulle låta hunden spåra på hårt underlag ( typ skogsväg) i 60 meter och sedan skulle man göra en typ krok med klöven och sedan gå en bit till, och nu hade vi ej någon blod alls till detta. Nu sa Lasse till oss när vi hade föreläsningen här hemma att det kommer vara att alla hundar kommer ej klara av detta för det är bland det svåraste för en hund att gå på hårt underlag en bra bit (typ skogsväg eller liknande) och det hada han mycket sant i när det gäller detta.
Nu klarade ej alla hundar av det men dom var mycket nöjda över att dom fick gå ut och spåra hundarna med sina hundförare.

Vi grillade även korv ute och fikade och hade det super trevligt. Jag och uffe var mycket nöjd över denna dag och det var nog även lite trötta hundar som kom hem igår.

När detta var slut för dagen i går eftermiddag så tog jag och Kotten ut våra hundar det var Meja och gammla Zacke dom fick gå på gammla spår som hade legat ute mellan 3 och 4 dagar och det klarade dom av galant!

Nu till lite annat kommer att gå på ett träningsspår med Rataxen idag han är så himmla kul att gå med. Hoppas bara att han sköter sig när han ska ut på spårprov slutet av denna månad.

Ska se om jag även har tid att lägga ut träningsspår till Lilly och även hon är rolig och gå med. Men som sagt var allt kan hända när man går på prov med hundarna men huvudsaken att man har kul och även hunden / hundarna tycker att det är kul.

Ni får väl hålla lite utkik när bilderna kommer att komma ut från gårdagens kurs i eftersök. Kommer även att sätta ut bilderna på min Fb sida.

Ni ska ha det så mycket bra på er allihopa / kakan med flock.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Elisabet - 22 september 2015 12:56


Nu är det dax för lite uppdatering på min bloggsida! Det var länge sedan jag skrev i min blogg, men jag har varken haft tid, ork eller lust. Men så kan det vara ibland. Vi har haft mycket träningar med hundarna här hemma i stugan och himmla kul är ...

Av Elisabet - 10 juli 2015 10:42

Herrejösses vad det har regnat här i Piteå en längre period, men det är bara göra det bästa av saken fast det inte är toppenväder ute.   Vi har haft fullt upp här hemma, dels har gubben dömt ett stort antal hundar på rörliga viltspårsprov, det har va...

Av Elisabet - 24 juni 2015 09:49


Vilken sommarvärme vi har fått! Nu ska man ej klaga på värmen som har kommit, man får ta tillvara varennda minut av det. Men hundarna kan förstås tycka att det är lite jobbigt att vara ute så då får det bli promenader tidigt på morgonen eller senare ...

Av Elisabet - 21 juni 2015 12:27

Silverstjärnans Zsa-Zsa "Qvinny" f.2005-02-23 d.2015-06-20 Våran älskade Qvinny finns inte hos oss längre hon vart akut sjuk på fredagskvällen. Hon vart bara sämre och sämre. Igår morse så ringde vi upp till Gammelstads Djursjukhus och vi fick komm...

Av Elisabet - 1 april 2015 20:27

Det är så underbart när våren är på gång fast vi fick snö här hemma i piteå men det tinar nog bort rätt så fort hoppas då jag. I lördags så fick Melissa gå ett lite längre valpspår (viltspår) uppe i skogen. Jag har hittat lite ställen där man kan t...

Skapa flashcards