Bölegårdens blogg

Direktlänk till inlägg 8 juli 2013

Hundträning hemma hos Irene J med både fårvallning och vattenapporterng

Av Elisabet - 8 juli 2013 19:48

  Vi hade en helt underbar söndag med träning av hundar, det bestod av vattenapporterning och även fårvallning och det var super kul.


Vi åkte ut till Irene Johansson som bor ute på landet och denna lilla by heter Boviken ( Älvsbyn). Som Irene bor vill ju vi ochså bo det skulle vara super bra för våran del när vi har hundar och är så himmla mycket uppe i skogarna och tränar hundarna. Men någongong i framtiden ska väl detta bli skulle vara super skönt att få flytta riktigt ut på landet oj vad vi skulle må väl och hundarna med.


Först när vi kom ut till Irene och hennes barnbarn Linnea och hundarna så tog vi oss en kaffetår och surrade på. Passade även på att rasta av den lille bruna labbevalpen som vi var valpvakt åt hela söndagen och han tyckte att det var super kul att få upptäcka den nya värden och skogen.

Sedan tog Irene en av sina hundar som heter Elvis för att visa oss hur fårvallning går till och det var super kul att få se det gäller att ha grund lydnad på hunden i massor när det gäller fårvallning.    Sedan tog vi oss en paus och tog med oss alla hundarna ner till ett badställe som vi tränade vattenapporterning med dom och alla hundarna tycker att det är ju bara så himmla kul att få simma och apportera dummysen/ dummysarna i vattnet. Tänk att även den lilla bruna labbe killen tyckte att det var skit kul att få blöta ner sig och han var ju bara så himmla duktig den lilla killen.

                                       

Sedan åkte vi tillbaka upp till Irenes hus då fick min systerdotter Emma K testa sina hundar på fårvallning först ut var Quiros och han var faktiskt mycket duktig för att det var första gången han testade detta.
 
Gammla Emil fick ochså testa detta men han är som kul Emil brydde sig inte så mycket om fåren men kul hade ju han i allafall.

 

Sedan efter denna aktivitet så tog vi och satte igång grillen så våran bästa kock Uffe fick stora äran att grilla det som skulle grillas och det var korv och grillspett.
Foto: Emma K

Ni skulle bara veta villken underbar mat och god mat som Irene hade fixat till åt oss igår, vi åt och bara njöt så när vi skulle hem så var vi helt slut både i kroppen och knoppen men dunder skoj hade vi hela söndagen med trevligt sällskap och hundarna tyckte ochså att det var himmla kul med dom olika aktiviteterna. Så även hundarna var nog helt slut när dom kom hem.

Har ej tid att skriva mera men ni ska ha en bra måndag på er allihopa/ kakan med flock

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Elisabet - 22 september 2015 12:56


Nu är det dax för lite uppdatering på min bloggsida! Det var länge sedan jag skrev i min blogg, men jag har varken haft tid, ork eller lust. Men så kan det vara ibland. Vi har haft mycket träningar med hundarna här hemma i stugan och himmla kul är ...

Av Elisabet - 10 juli 2015 10:42

Herrejösses vad det har regnat här i Piteå en längre period, men det är bara göra det bästa av saken fast det inte är toppenväder ute.   Vi har haft fullt upp här hemma, dels har gubben dömt ett stort antal hundar på rörliga viltspårsprov, det har va...

Av Elisabet - 24 juni 2015 09:49


Vilken sommarvärme vi har fått! Nu ska man ej klaga på värmen som har kommit, man får ta tillvara varennda minut av det. Men hundarna kan förstås tycka att det är lite jobbigt att vara ute så då får det bli promenader tidigt på morgonen eller senare ...

Av Elisabet - 21 juni 2015 12:27

Silverstjärnans Zsa-Zsa "Qvinny" f.2005-02-23 d.2015-06-20 Våran älskade Qvinny finns inte hos oss längre hon vart akut sjuk på fredagskvällen. Hon vart bara sämre och sämre. Igår morse så ringde vi upp till Gammelstads Djursjukhus och vi fick komm...

Av Elisabet - 1 april 2015 20:27

Det är så underbart när våren är på gång fast vi fick snö här hemma i piteå men det tinar nog bort rätt så fort hoppas då jag. I lördags så fick Melissa gå ett lite längre valpspår (viltspår) uppe i skogen. Jag har hittat lite ställen där man kan t...

Ovido - Quiz & Flashcards