Bölegårdens blogg

Direktlänk till inlägg 14 september 2013

Rolig träningsdag hemma hos Irene J ute i Boviken, torsdag den 12 /9-2013

Av Elisabet - 14 september 2013 07:12

Vi mötte upp Emma. N och Tina. P och lilla Tyra ( Tinas och Johans dotter) och hundarna efter ett ställe ute i Pålberget. Vi var taggade hela högen inför träffen med helt underbara och roliga Irene. J. Vi var totalt 6 st brudar+ 7 st hundar som skulle ha en träningsdag med ett gäng glada hundar i olika raser (ni ser bilderna).

Vi kom oss hem till Irene och då tog hon och bjöd oss på kaffe och goda mackor innan vi skulle åka ner till sjön och träna vattenapporterning med både vilt (sjöfåglar) och även dummysar hade vi med oss. Hundarna var super duktiga i vattenapporterningen en del behöver lite mera träning i just detta men som dom flesta vet så tränar vi bara in på positiva moment på hundarna för dom ska tycka att det är kul.
                         

Efter vattenapporterningen med hundarna så åkte vi hem till Irene igen för nu skulle min systerdotter Emma. K och Quiros lära in sig på lite moment hur man ska valla in fåren. Dom var super duktiga på detta. Heja Emma och Quiros vad bra ni var med fåren ni är så duktiga så.
   
Under tiden dom gjorde detta så la jag ut ett björnspår ( drog ett spår med en björntass) och gjorde även lite sårlegor för här skulle det testas på detta på Argo ( Irenes labbekille) och detta spår fick ligga ute i ett par timmar. 
Och under tiden så kollade jag in Emma. K och Irene när dom var inne i fårhagen för träning på Quiros i vallning och detta var super kul att se på.

Efter detta pass så åt vi (det gör vi jämt på våra träningar hi hi hi). Emma. K och Kotten fick grilla lite korv under tiden vi hjälpte Irene att duka klart bordet ute med mycket goda saker. Irene hade gjort en super god paj med tillbehör+ sallad man går ju faktiskt alldrig hungrig på våra hundträffar / träningar men man ska ha det mysigt och roligt när man är och tränar och det bästa av allt när man är med gullit hundfolk som är glada och posetiva det finns inget bättre än detta.

    Efter maten så följde brudarna med när jag skulle testa Argo på detta björnspår med legor ( träningsspåret). Argo fick spåra upp starten utan min hjälp och det fixade han super bra och han spårade mycket bra fram till spårslutet där björntassen låg. Det var en mycket glad och ståtlig Argo som gick ner till vägen där resten av brudarna stog och väntade på oss och han visade stolt upp sin björntass ( he he hi hi).

 

Vi gick tillbaka upp till huset och satte in Argo. Nu skulle Emma. K och Quiros ta pass nr 2 i vallning av får/träning även denna gång gick detta bra. Emma. N och Tina. P gick in i fårhagen med lilla Tyra (Tina hade henne i sin famn). Det vart nog lite kort brudarna tog när dom var inne i fårhagen med den glada lilla super söta tösen Tyra och glad som hon alltid är.


Tack brudar för en helt underbar och rolig dag hemma hos Irene/ Kramisar kakan med spårnäsorna

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Elisabet - 22 september 2015 12:56


Nu är det dax för lite uppdatering på min bloggsida! Det var länge sedan jag skrev i min blogg, men jag har varken haft tid, ork eller lust. Men så kan det vara ibland. Vi har haft mycket träningar med hundarna här hemma i stugan och himmla kul är ...

Av Elisabet - 10 juli 2015 10:42

Herrejösses vad det har regnat här i Piteå en längre period, men det är bara göra det bästa av saken fast det inte är toppenväder ute.   Vi har haft fullt upp här hemma, dels har gubben dömt ett stort antal hundar på rörliga viltspårsprov, det har va...

Av Elisabet - 24 juni 2015 09:49


Vilken sommarvärme vi har fått! Nu ska man ej klaga på värmen som har kommit, man får ta tillvara varennda minut av det. Men hundarna kan förstås tycka att det är lite jobbigt att vara ute så då får det bli promenader tidigt på morgonen eller senare ...

Av Elisabet - 21 juni 2015 12:27

Silverstjärnans Zsa-Zsa "Qvinny" f.2005-02-23 d.2015-06-20 Våran älskade Qvinny finns inte hos oss längre hon vart akut sjuk på fredagskvällen. Hon vart bara sämre och sämre. Igår morse så ringde vi upp till Gammelstads Djursjukhus och vi fick komm...

Av Elisabet - 1 april 2015 20:27

Det är så underbart när våren är på gång fast vi fick snö här hemma i piteå men det tinar nog bort rätt så fort hoppas då jag. I lördags så fick Melissa gå ett lite längre valpspår (viltspår) uppe i skogen. Jag har hittat lite ställen där man kan t...

Ovido - Quiz & Flashcards