Bölegårdens blogg

Direktlänk till inlägg 31 juli 2014

Svensk Viltspårschampion!

Av Elisabet - 31 juli 2014 18:28

Nytt resultat från spårskogen - våran Silverstjärnans Love a Bubble (Lilly) tog igår eftermiddag sin tredje raka 1:a pris i viltspåret, så nu har hon blivit SEVCH! Vi är så glada över denna tös! Våran tanke är att åka upp till Norge nästa år och gå vilpårsprov med Lilly.

Har även fullt upp med Gloria (Karelaren) i spåreriet. Skulle vara himmla kul om man hade kanske hunnit att fixa det SEVCH innan hösten, men allt kan hända när man går på prov med sin hund/hundar! Oavsett hur det går på tävlingar så vet man vad man har i kopplet i alla fall. Det viktigaste som vi tycker, det är att man ska ha kul med sin hund/hundar när man jobbar med dom! Man ser väldigt tidigt om en hund tycker om en viss aktivitet eller inte. Det är även super viktigt att tänka på som hundförare, det är att man måste KUNNA LÄSA AV SIN HUND/HUNDAR! Det är a och o när man tränar dom!


Ju mera timmar man lägger ner på träningar på sin hund / hundar så narturligtvis så får man en duktig hund att jobba med, men det krävs också mycket egen träning av hundföraren.


Som jag har skrivit in många gånger tidigare på mina sidor, jag har inte samma möjlighet nu att hjälpa annat hundfolk med sina hundar i just eftersöksträningar. Våra hundar här hemma är då prio 1 och när Uffe har dom inom NVR norrbotten som eftersökshundar, så går all våran ledig tid över att träna dom.


Vi har även haft träning i vattenapportering med hundarna nu i veckan oj så kul det är när man ser att hundarna bara älskar att få jobba på och hämta både fågel och dummysar ute på vattnet. Uffe är en klippa han ställer upp för oss tjejer när vi ska träna då vattenapporteringen då får uffe ro ut med båten och kasta både fågel och dummysar ut på vattnet mm.

  Imorgon fredag ska jag och hundarna här hemma ha en VILODAG! Då ska vi bara slöa hi hi hi det kan man behöva ibland vila från all hundträning.


Ni som har labradorer glöm ej att nu på lördag har norrlabben en aktivitetsdag här i piteå för mera info om detta så gå in på norrlabbens hemsida.


Nu på söndag är det Gloria som ska iväg med mig och uffe för att göra testet på permobjörnen i Norrfjärden. Detta kommer att bli super kul! Nu är det Uffe som kommer att starta henne där då. Vi får hoppas på att det blir bra väder hela helgen bara det inte regnar men det är bara att hoppas på det bästa./ Kakan med spårnäsorna.

 
 
Martin

Martin

2 augusti 2014 18:10

Grattis!

http://bakomkolven.blogspot.se

 
Ingen bild

Bölegårdens

4 augusti 2014 05:05

Vi tackar så mycket för Lillys SEVCH.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Elisabet - 22 september 2015 12:56


Nu är det dax för lite uppdatering på min bloggsida! Det var länge sedan jag skrev i min blogg, men jag har varken haft tid, ork eller lust. Men så kan det vara ibland. Vi har haft mycket träningar med hundarna här hemma i stugan och himmla kul är ...

Av Elisabet - 10 juli 2015 10:42

Herrejösses vad det har regnat här i Piteå en längre period, men det är bara göra det bästa av saken fast det inte är toppenväder ute.   Vi har haft fullt upp här hemma, dels har gubben dömt ett stort antal hundar på rörliga viltspårsprov, det har va...

Av Elisabet - 24 juni 2015 09:49


Vilken sommarvärme vi har fått! Nu ska man ej klaga på värmen som har kommit, man får ta tillvara varennda minut av det. Men hundarna kan förstås tycka att det är lite jobbigt att vara ute så då får det bli promenader tidigt på morgonen eller senare ...

Av Elisabet - 21 juni 2015 12:27

Silverstjärnans Zsa-Zsa "Qvinny" f.2005-02-23 d.2015-06-20 Våran älskade Qvinny finns inte hos oss längre hon vart akut sjuk på fredagskvällen. Hon vart bara sämre och sämre. Igår morse så ringde vi upp till Gammelstads Djursjukhus och vi fick komm...

Av Elisabet - 1 april 2015 20:27

Det är så underbart när våren är på gång fast vi fick snö här hemma i piteå men det tinar nog bort rätt så fort hoppas då jag. I lördags så fick Melissa gå ett lite längre valpspår (viltspår) uppe i skogen. Jag har hittat lite ställen där man kan t...

Ovido - Quiz & Flashcards