Bölegårdens blogg

Senaste inläggen

Av Elisabet - 19 oktober 2013 15:54

Har hängt upp nytvättade gardiner uti våra fönster och har hållit på att städa upp efter vi har haft fönsterbyten i hela vårat hus men nu jäklar har det blivit klart. Nu tog det ju bara 2 dagar för killarna att byta ut alla våra fönster men jag har varken haft tid och ork att städa upp ordenligt efter detta.

Förra helgen ( lördag) då var jag uppe i spårskogen och tränade hundar istället för att städa. Jag tycker att det är prio 1 att hålla igång hundarna för städa hinner man faktiskt att göra lite senare när man får tid över. Nu har Gloria löpt klart så nu kan man släppa henne igen uppe i dom stora älgskogarna för skogen har hon längtat efter.
         
Idag har jag haft syrrans bedårande labbevalp Django på fin besök här hemma i stugan när matte susanne och emma skulle åka bort över dagen. Vi har goat och haft valpmys, varit ute och tränat lite utställningsträning med lillen och har även hunnit med att gå ett litet valpspår med Django och han är ju bara så himmla duktig fast han är så liten än.

           
I morgon söndag blir det lite spårträning igen uppe i skogen det är bara att passa på medans man kan innan snön kommer.


OBS! GLÖM EJ ATT GÖRA INTRSSEANMÄLAN TILL MIG FÖR NI SOM HAR GÅTT PÅ SPÅRTRÄNINGAR UNDER DETTA ÅR FÖR MIG OCH KOTTEN. JAG KOMMER ATT HA SPÅRAVSLUTNING FÖR MERA INFO OM JUST DETTA SÅ GÅ IN PÅ DET INLÄGGET SOM STÅR SPÅRAVSLUTNING / kAKAN MED SPÅRNÄSORNA

ANNONS
Av Elisabet - 12 oktober 2013 19:30

Det var då 2 st öppenklasshundar och 1 st hund i akl och även ett hundekepage som visade hur ett eftersök kan gå till.


OBS
 Detta var då träningsspår.

Hund nr 1 var då tollaren Sally hon gick ua igenom hela spåret men gjorde en liten ringning vid återgången men tog upp spåret tillbaka utan hjälp kom till spårslutet där viltdelen (Hjortklöven) låg. Ett mycket duktigt ekepage.

Hund nr 2 var Rambo tog an spårstarten lite försiktigt sedan spårade han på bra men vindade på lite då och då men kom tillbaka till spåret. Gick ua igenom hela spåret hittade viltdelen ( älgklöven) direkt. Med mera spårträning på honom kommer detta bli en bra spårhund.


Hund nr 3 Var den lilla labbe tjejen Viska och hon och matte fick göra debut på ett långt spår i akl och Viska spårade mycket bra fast hon då är i löpen. Hon gick ua igenom hela sitt spår och kom till spårslutet där viltdelen ( älgklöven) låg. Det var en mycket nöjd med trött Viska som gick upp till bilarna med oss.


Sedan tog tjejerna och jag och drack kaffe och fikade och surrade på som vi jämt gör på våra träningar och trevligt har vi i vanlig ordning.


Hund nr 4 var då Frida som skulle gå sitt visningspår med matte Carola Wallstål och visa upp hur en utbildad eftersökshund jobbar på i ett spår. Nu var detta spår fejkat, det skulle vara då en förvirrad skytt ( det var då jag) som ej visste riktigt vad jag hade skjutit djuret. Carola satte Frida i jobbet på att spåra och hon ( Frida) markerade legorna mycket bra som jag hade gjort på morgonen och hon snusade även på en bit päls ( som jag hade tagit upp från viltfrysen och lagt dit) sedan fortsatte hon att spåra. Nu smällde jag av ca 3 skott efter spåret och Frida fixade detta super bra och kom till spårslutet där björntassen låg. Men Frida hon bara luktade på denna björntass och tyckte att den var super äcklig ( he he he). Dom andra hundarna fick lukta ochså på denna björntass och dom tyckte att den var en himmla rolig sak men dom var först lite misstänksamma på detta med sedan gick det bra.

                                                                         Tollaren Sally

                                                          Lilla Duro (han älskade denna björntass)
                                               Lilla Viska ( även hon älskade denna björntass)  

Utbildade eftersökshunden Frida fann sin björntass i spårslutet efter hon hade gått sitt visningsspår med en förvirrad skytt bakom sig ( nu tyckte Frida att denna björntass var super äcklig)


Nu har jag tagit en hel del kort från spårträningen men jag måste bara ha hjälp av min bästa webba för att sätta in dessa kort men dom kommer att komma ut på mina sidor här framöver så det är bara att hålla koll. Kramisar till er alla / Kakan med spårnäsorna

ANNONS
Av Elisabet - 10 oktober 2013 17:57

  Jag har kommit på en rolig sak som jag hade tänkt att ha någongång under november månad innan det kommer för mycket snö ute. Då hade jag tänkt mig att alla ni som har tränat i spåreriet för mig och Kotten under detta år från våren till sena hösten att vi kommer då att träffas och gå igenom hur ni tycker det har gått dels på våra träningar och även era egna träningar i viltspåret med era hundar. Och även hur ni har tyckt att starta på rörliga viltspårsprov med era hundar nu är det inte alla som hinner gå akl i viltspåret med sin hund detta år och även i öppenklassen.


Då tänkte jag att vi skulle hålla till uppe i storskogen/storskogarna och grilla korv, dricka varm glögg (obs alkoholfri glögg är det då), kommer även göra en liten tipsrunda som ni ska få gå. Då kommer det bli frågor som rör just viltspåret (eftersök) och vad man ska tänka på om man blir utringd på just eftersök. Hundarna får gärna följa med och ha skoj denna dag uppe i skogen.


Jag tänkte ochså att var och en tar med sig en liten hundjulklapp för ca 50 kr så byter vi lite paket med varandra uppe i skogen. Skulle detta vara något just för dig/er så kontakta mig bara, ni kan även hålla koll på min Fb sida för där uppdaterar jag jämt.


NU VET JAG EJ ÄN VILLKET DATUM DETTA KOMMER ATT BLI MEN DET KOMMER ATT BLI UNDER NOVEMBER MÅNAD ( EN LÖRDAG ELLER SÖNDAG). KOSTNAD FÖR DETTA ÄR DÅ 70 KR/PERSON. DET ÄR BARA FÖR ATT JAG SKA HANDLA IN LITE SAKER TILL JUST DENNA ROLIGA DAG.


Bättre avslut för säsongens spårträningar kan det nog inte bli. Ni är varmt välkommna med eran anmälan till denna dag / Kramisar till er alla från kakan med spårnäsorna.

Av Elisabet - 4 oktober 2013 09:33

  Hade tänkt att ha en spårdag lördagen den 12/10-2013. Nu finns det bara 1 st plats ledig det är då i akl (nybörjare) först till kvarn gäller. Jag är så himmla glad över att man ser villket stort intresse det finns för att träna sin hund / hundar i eftersök ( viltspår) och framför allt när hundägarna med deras hundar tycker att det är så himmla kul att komma till mig för att träna sin hund det uppskattar jag himmla mycket.
    Vi kommer då vara ett glatt hundgäng som träffas för att träna hundar lördagen den 12 /10, och efter denna hundträning så åker vi hem till oss och fikar och dricker kaffe. Kommer även att gå igenom med hundförana hur dom tycker att deras hundar har gått i sina träningsspår. Och även vad dom ganske behöver att träna mer på med just sin hund.
 

Om hundägaren Irene J. har möjlighet på Lördag den 12/10 att komma ut med sin Labrador kille Argo, så kommer han att få gå ett mycket tufft spår med många svårigheter. Argo ska få spåra upp en björntass. Kommer även lägga ut lite sårlegor. Dom hundägarna som har anmält sig till denna spårdag får mer än gärna följa med och se hur denna spårnäsa arbetar i sitt spår.


För mera info om tid, kostnad m.m så meijla mig: ulf.viklund@hotmail.com eller så kontaktar ni mig via min Fb- sida/ Mvh Kakan med spårnäsorna

Av Elisabet - 2 oktober 2013 18:06

Hösten är på intågande men man är faktiskt himmla glad över att det inte är så kallt ute än under nätterna och dagarna.
Har anmält våran Lilly ( labradoren) till utställningen uppe i Boden som är slutet av denna månad. Då ska gubben ( uffe) få ställa ut henne för han är mera duktig på detta än mig tycker jag. Svärdotten Emma. N kommer ochså att åka dit upp och ställa ut hundar det är då gammla Qvinny ( nu är det så många som tror att hon är en unghund för hon är i så god kondis och även mycket pigg gammal dam) hon ställs då ut i veteranklassen. Lilla Castor kommer ochså att ställas ut på denna utställning och han går då i valpklass 2.
Syrran ( sussi) hade tänkt att ställa ut lilla Django på denna utställning ochså men kom på att han var några dagar för ung för att ställas ut i valpklass 1 han har tyvärr ej då hunnit fylla 4 månader men det är bara att ta nya tag för nog hinner man ställa ut hund / hundar. Det är ssrk som har denna utställning uppe i Boden slutet av månaden, kommer att nog träffa mycket goa hundfolk där uppe som har varit ner på träningar med sina hundar hit till piteå.


Igår var ju syrran och min systerdotter Emma. K förbi mig för dom var sugen på lite kaffe och fika dom lämmnade även av hundtäcken rengn / vindtäcken som jag hade beställt ihop med dom till våra hundar så detta fick jag hemlevererat igår tusen tack ska ni ha.

Emma. K var så himmla bussig att hon ställde upp som spårläggare till ett träningsspår i öppenklassen, detta spår gicks då idag av en hundförare med sin hund. Denna hund har ej hunnit att gå på ett rörligt viltspårsprov än och det är då i akl detta hundekepage kommer att startas upp i. Men jag tycker att denna hund är så duktig i att spåra så varför traggla på och nöta på ett och samma som den redan då kan då kan man ta ett steg längre det är att göra det lite svårare i träningen så alldså fick denna hund testa ett öppenklass-spår nu i förmiddags med rutan och återgång.


Det gick mycket bra hunden tog an spåret direkt klarade återgången och kom till spårslutet där viltdelen (älgklöven) låg. Det var en mycket glad och nöjd matte som ringde mig i förmiddags och berättade hur denna debut träningsspåret i öppenklassen gick för hennes hund och även hunden var super överlycklig över att ha hittat sin belöning och det var klöven det. Mycket bra jobbat på er.


Nu ska jag avslöja villket hundekepage det var som hade gått detta träningsspår i förmiddags i öppenklassen ( detta är ok från hundföraren) det var då svärdotten Emma. N med lilla Castor på 8 månader så ni ser där med träning så fixar det sig med allt.

  Även Castor kommer nog att bli den blivande spårstjärnan här i piteå så smånigom för utbildade eftersökshundar behöver man alltid till hands.


Min mycket goa vän Linda. J hon gör hundflätor på beställning så gå bara in på hennes bloggsida för beställning av dessa mycket fina flätor och då får ni även veta hur mycket dom kostar. Dessa hundflätor kan man ha som belöning till hunden / hundarna och till mycket annat om man vill.

Ni ska ha det så gott allihopa / Kramisar kakan med spårnäsorna

Av Elisabet - 30 september 2013 17:09

Jag är dunderförskyld fortfarande man hostar och snörvlar på men man hoppas att detta ska gå över snappt för jag har förbaske mig inte tid att vara sjuk, just för tillfället har jag som ingen ork man känner att man inte är som man ska så min förskylning måste försvinna fort som bara den.

   Nog om mig nu till mycket roligare saker som har hänt nu under denna helg som har varit. I lördags den 28 /9 åkte våran svärdotter Emma och Jonas upp till Kalix på en inoff- utställning med gammel Qvinny och lilla Castor och det gick ju super bra för dom med mycket fina resultat ( nu är ju detta en mycket bra hundträning inför kommande utställningar) dom fick kanon kritik bägge hundarna och det var visst massor med hundar anmälda till denna inoffutställning så dom var tvungen att ta in en extra domare. Så det var mycket nöjda ungdomar ( emma och jonas) som kom hem till norrfjärden på lördagskvällen.
Qvinny blev BIR Veteran med HP och BIS 1:a i finalen! Castor blev BIR med HP! 


Söndagen den 29 /9 följde jag med 2 st hundförare från Luleå när dom skulle gå på ett rörligt viltspårsprov här i piteå det var viltspårsdomare Hans. Lindberg, Sikfors ( övre norrlands taxklubb) som dömde dessa 2 hundekepage.

Hund nr 1 som startade var labrador killen Rambo med ägare Susanne. Renberg. Rambo tog an spårstarten på en gång han gjorde en liten ringning men kom tillbaka på spåret sedan var det ua igenom hela spåret fram till spårslutet där viltdelen ( älgklöven ) låg, det var en överlycklig hund med matte och Rambo fick gotta av mig och denna gång var det korv ej köttbullar ( he he he).   Susanne Renberg med labrador killen Rambo. Godkänd på rörligt viltspårsprov söndagen den 29 /9. Domare Hans Lindberg. Sikfors.


Hund nr 2 var tollaren Sally med matte Maria Lindfors. Sally tog spårstarten på en gång gick ua igenom hela sitt spår och fann viltdel ( älgklöven) direkt även här var det en mycket glad hund med matte som kom till spårslutet och bägge hundekepagen vart då godkända. Ett super grattis till er igen brudar bra jobbat på er för nu blir det spännande den dagen ni kommer att starta upp i öppenklassen.   Maria Lindfors med tollaren Sally vart ochså Godkänd på rörligt viltspårsprov söndagen den 29 /9. Domare Hans Lindberg. Sikfors ( här fotomodellar Hans med Sally).


Man känner sig så himmla extra glad över hundekepagen man har hjälpt till redan från första börjat tills dom ska gå på sina prov och det blir bra resultat, men något som är ochså super viktigt att tänka på att även hundarna kan faktiskt ha en dålig dag. När jag kom hem igårkväll från detta viltspårsprov så kände jag hur slut jag var i min kropp och som jag fick mina hostanfall och snöt mig uppe i spårskogen det var då himmla tur att inte hundarna vart störda av mig och mina läten igår uppe i den stora skogen ( he he he).


Jag kommer att ha spårdag här framöver någon helg både i akl- öppen och kanske elitklass men jag vet ej än villken helg det kommer att bli än men det är bara att hålla koll på min Fb sida för där uppdaterar jag dagligen.


OBS!
 Jag kollar ochså igenom hundekepage som ska ut på viltspårsprov ( då gör jag klart spåren för hundföraren får ej veta hur spåret går). Detta har jag fått mycket uppskattning av många hundägare och det är himmla kul. För mera info så kontakta mig bara om kostnad. plats mm / Kramisar kakan med spårnäsorna

Av Elisabet - 28 september 2013 18:45

Villken dunderförkylning jag har fått man är så himmla snörvlig och ont i skallen men förhoppningsvis så blir jag piggare snart. Tycker att var och varannan är dunder förskyld jag hade då mina stora förhoppningar att jag skulle klara mig denna gång men icke sa nicke ( man får inte känna efter för mycket).


Idag har jag haft fin besök här hemma det var då syrran och min systerdotter emma som kom förbi med hundarna. Quiros och lilla Django vet om att dom får jämt någon liten gobit av mig när dom kikar förbi oss (man skämmer nog bort hundarna lite he he he).


  Har även fått hjälp av min systerdotter emma att ta kort på gammla Zacke i en ny vinteroverall som jag köpte tidigare nu under hösten.

Nu har då våran Gloria ( karelan) satt igång att löpa och det var på tiden så nu väntar vi bara på resten av brudarna här hemma att även dom ska sätta igång att löpa.

Jag orkar inte skriva så himmla mycket för tillfället när man inte känner sig så pigg. Men ni ska ha det så gott allihopa / Kramisar från kakan med spårnäsorna.

Av Elisabet - 26 september 2013 17:47

Här är det ett gäng bilder på syrrans (sussi) valp Django. Django han är en mycket mysig och rolig labbevalp det är så labradorena ska vara och med mycket bus i blicken och full rulle är det på honom.

 

     
                                  Welvet Creek's A Hot'n Tot "Django" Ägare: Susanne K

Håller på att även lära upp syrran i viltspåret och det är himmla kul förhöpningsvis så kommer även denna valp bli en duktig eftersökshund när den blir stor. För eftersöks hundar behöva alltid och med egen träning och med hjälp av mig lite då och då så kommer detta att bli mycket bra.

  Har även hjälpt våran svärdotter Emma. N med lilla Castor i spåreriet även han är en labrador kille och en mycket duktig sådan. Det är så himmla kul att få vara med från först i början när man lär ut hur man ska träna upp en hund / hundar till bra eftersökshundar ( man är lite mammig när det gäller sådan träning) men det är ju bara så vansinnit kul att hålla på med detta./ Kramisar kakan med spårnäsorna

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se