Bölegårdens blogg

Senaste inläggen

Av Elisabet - 18 februari 2015 09:01

SVCH Silverstjärnans Love A Bubble (Lilly) tog hem titeln för bästa Retriever/viltspår!

I söndags (15 feb) hade SSRK-Piteå sektionen årsmöte och då vart våran eftersökshund Lilly bästa Retiever i viltspåret! Det är faktiskt himla kul och få detta pris på sin hund/hundar tycker vi!


Som jag har skrivit många gånger på mina sidor: om man ska ha en bra spårhund då måste man ligga i med träningarna hela tiden! Vi försöker att träna våra hundar här hemma så mycket som möjligt och man måste faktiskt prioritera en del saker om man ska träna sin hund, i vad det man nu håller på med.

Jag tränar på med lite av varje med Lilly här hemma både med apportering, lydnad och hårda spår och det tycker hon är kalas kul att få göra. Men nu i veckan har jag tagit det lungt för jag fick en spruta för mitt onda knä i förra veckan men jag börjar att känna mig bättre men det gäller att vara försiktig. och ta det lite lungt.


GLÖM EJ NI SOM ÄR SSRK MEDLEMMAR I PITEÅ den egna träningen på sin hund/hundar fredagar kl 19:00-20:00. Vi håller till i Grans Ridhus! Vi brukar att vara ett gäng glada hundägare som tränar våra hundar där ute på fredagskvällarna och det är toppen bra med denna inomhusträning, även om det nu är i ett ridhus, men det spelar faktiskt ingen roll! Var och en tränar med vad dom vill med sin hund/hundar. En del tränar lydnad, apportering eller bara socialträning med sin hund.

Vi brukar att hjälpa varandra om det skulle vara någon som vill då ha hjälp med något med sin hund och så ska det ju faktiskt vara. Dessa träningar håller på fram till i April om jag inte minns fel. När det blir mindre snö och halkigt ute då har man hundträningarna utomhus och det är toppen.


Ni ska ha det så gott allihopa / Kramisar Kakan med flock

ANNONS
Av Elisabet - 13 februari 2015 17:41

Nu är jag sjukskriven igen. Jag har ju haft superont i min knäskål sedan mellandagarna så i går (torsdag), fick jag en tid hos läkaren. Det vart en spruta på mitt knä och fasiken vad det gör ont och svider! Men det får man ta om man ska bli frisk! Så nu gäller det vila för mig i en vecka, men det ska gå det med.

Nog om krämpor mm för det brukar vara så många andra som gnäller att dom har ont här och där hi hi hi. Iibland så kan det faktiskt vara super jobbigt att höra om ett och samma och det tror jag att många håller med mig om!


Nu till lite annat här hemma går det super bra med lilla Melissa. Jag kör på med lite klickersträning på henne när hon ska stå fint och det har faktiskt gett resultat men dessa övningar med henne gör jag då bara kortare stunder för hon är så liten än. Hon är även mycket lyhörd och är inte rätt för någonting och det är ju så det ska vara med andra ord.
          OBS! MEDLEMMAR! GLÖM EJ BORT SSRK/PITEÅS ÅRSMÖTET NU PÅ SÖNDAG DEN 15 FEBRUARI KL. 13:00 I SJULNÄS SKOLAN! 


Jag vet att jag skriver kom ihåg om detta årsmöte stup i kvarten, med hundfolket tycker att det är toppen att man påminner dom om detta.


Tänk nu är vi inne på mitten av Februari veckorna dom går super fort snart har vi våren här hemma i piteå men allt kan faktiskt hända att typ det kommer super mycket snö m.m men vi får hålla tummarna för det bästa. För vi vet här hemma i stugan att det är mycket folk som längtar till våren och det bästa av allt det är att köra igång med dom olika träningarna med hundarna. Och sedan starta upp hundarna på prov det är livet det. Ni ska ha en mycket bra helg på er allihopa / Kramisar Kakan med flock

ANNONS
Av Elisabet - 11 februari 2015 09:14

Får vi presentera våran nya familjemedlem:

 

Silverstjärnans Take A Chance On Me "Melissa"

Det är så himmla kul att ha en valp i stugan hemma hos oss igen! Det går då toppenbra med henne! Alla våra hundar älskar detta lilla yrväder hi hi hi. Det kommer att bli super kul att få se henne utvecklas m.m Hela denna kullen (Take & Lilly) är super fina och alla ser mycket lovande ut! Men vi får se när dom blir större.

Nu har jag tagit en hel del valpbilder på henne här hemma och dom korten kommer att komma ut på mina sidor här framöver. Dessa kort som är nu på mina sidor är det min bästa webba Emma K som har tagit på henne. 

Håller på med lite inomhusträning med Melissa, som typ att stå fint och även att hon ska också lära in sig att hon inväntar kommando från mig innan hon får äta sin mat.

         

            Nu till lite annat, just nu är jag hemma för mitt onda knä som jag har haft sedan mellandagarna har då fått en tid hos läkaren i morgon ( torsdag) så då hoppas jag att dom hittar felet så att jag kan börja om att jobba igen. När jag då börjar om att jobba kommer vi att ha värdens bästa barnvakter (valpvakt) till Melissa det är då min syrra Susanne och Emma som kommer att hålla ställningarna här hemma och vi kan inte få bättre valpvakt än dom.


Ni som är medlem inom SSRK Piteå, glöm ej att det är ÅRSMÖTE SÖNDAGEN DEN 15 FEBRUARI! PLATS: SJULNÄS SKOLAN. TID KL 13:00! Ni som medlemmar som vill göra era röster hörda är det faktiskt mycket bra om ni kommer på detta årsmöte.


Nu har jag ej tid att skriva mera men ni ska ha det så gott allihopa / Kramisar Kakan med flock.

Av Elisabet - 4 januari 2015 14:04

Jag och min man Uffe kommer att ha våran privata helgkurs i viltspår, med start nu till våren, så fort det mesta av snön har försvunnit uppe i skogarna. Vi kommer då att lära ut grunderna hur man ska träna upp sin hund/hundar i viltspåret m.m Nu vart denna helgkurs fulltecknad mycket fort och det är super kul tycker vi! Det är även mycket hundfolk som har varit tidigare till oss på våra privata viltspårshelger som har anmält sig. Dom tycker att det är så himla kul att kursa för mig och Uffe, det är jämt skoj att bli uppskattad! Nu har jag gjort en reservlista som jag håller på att fylla upp med namn, allt eftersom vi får anmälningar hem till oss om denna spårhelg uppe i skogarna här i Piteå.


Jag vet tyvärr inte om vi kommer att ha någon mer privat helgkurs i viltspåret senare i sommar. Dels har vi egna hundar som måste ha spårträning, dom måste vi hålla igång i och med det att vi har dom som utbildade eftersökshundar inom NVR Norrbotten m.m

Jag kommer även att sätta igång våran lilla Melissa i viltspåret till våren och tanken är då att jag kommer att starta upp henne på rörligt viltspårsprov till hösten, så fort hon blir 9 månader gammal.

Kommer även försöka att få SEVCH på våran Karelare Gloria under våren, så vi hoppas att hon ska få championatet, men allt kan hända när man går prov med sin hund/hundar.


Jag måste även jaktträna Lilly och även hon kommer att få starta på lite olika prov under våren och sommaren. Det kommer bli både viltspårsprov och jaktprov för henne, så jag har att göra, men himla kul är det! För annars så skulle man inte hålla på som man gör hi hi hi.

/ Kramisar kakan med flock.

Av Elisabet - 3 januari 2015 20:18

Oj vad veckorna går fort men det är tur det hi hi hi. Ju fortare våren kommer hit upp till Piteå desto bättre, för då sätter vi igång med våra träningar på hundarna vi har här hemma i stugan!

Tänk nu har vi kommit in på det nya året och det kommer att hända mycket roliga saker då med allt möjligt!

Nyårsafton var vi uppe i Roknäs och hade det mycket trevligt vi åt god mat och hade en lugn nyårsafton. Lillys och Takes valpar dom växer och frodas och nu är det full rulle i valplådan ska ni veta.

Foto: Ulla Nilsson

Till nästa helg hade jag tänkt att anlita min super duktiga fotograf och hon är även min bästa webba som håller fint på alla mina sidor som jag har det är då min systerdotter Emma K. Då hade vi tänkt oss att Emma ska få ta stå kort på valparna då ser man bättre hur dom ser ut när man ställer upp dom små liven. Hade även tänkt att se om det går att filma en liten snutt med dom små när dom busar mm. Det finns 2 st hanar otingade kvar från denna kull för mera info kontakta Gunnel på Silverstjärnans Kennel.

Ni ska ha det så gott allihopa / Kramisar kakan med flock.

Av Elisabet - 30 december 2014 17:13

Lilly och Takes snygga godingar från igår, dom är 18 dagar gamla. Det är full rulle i valplådan! Sedan kommer dom på att dom vill ha en liten sluring av mamma Lilly, sedan slocknar dom små söta, mätta och belåtna.
          Foto: Ulla Nilsson


För mera info om denna spännande valpkull, kontakta Gunnel på Silverstjärnans Kennel!


/Kramisar Kakan med flock

Av Elisabet - 29 december 2014 10:47

Tänk villken kyla vi har här hemma i byn! Det ligger mellan 25-30 minus ute. Nog längtar man till våren alltid och det gör hundarna med!
        Vi åker upp till Roknäs och hälsar på Lilly och dom små, titt som tätt. Oj vad dom växer! Vi brukar säga till varandra att mamma Lilly har grädde i sin mjölk, när hon diar sina valpar. Nu är det full rulle i valplådan och valparna har öppnat sina ögon dom är ju bara för himla söta! Man kan goa med dom hur länge som helst. Kommer att ta kort på dom små liven slutet av denna vecka hade jag tänkt mig kommer även att sätta ut dessa valpbilder på mina sidor så får ni se hur bedårande vackra dom är.


Ska även försöka att hitta inne i stan några gulliga rosetter till tikarna och till hanarna snyggt blått sidenband för att göra rosett på dom. Sedan ska vi försöka att ta lite super gulliga kort på dom små.

Det finns 2 st hanar kvar otingade! Kontakta Gunnel på Silverstjärnans Kennel för mera info.


Nu till lite annat, jag och Uffe hade tänkt att ha en privat viltspårskurs för nybörjare (anlagsklass) till våren 2015. För mera info m.m om denna helgkurs så kan ni bara hålla lite utkik på våran hemsida under länken kurser, för där kommer det att komma ut info om denna viltspårshelg.

Vi kommer även att ha vissa helger, egen träning med sin hund/hundar i apportering m.m Detta kommer jag att sätta ut på min fb sida senare när det blir dags. När vi har fått hem Lilly så måste hon få hämta sig ett tag efter valpningen innan jag sätter igång med egna träningarna på apporteringen här hemma i byn.

Dessa hundträffar som vi har haft här hemma har det varit mycket uppskattat av hundfolket och vi har haft så himmla skoj med våra hundar varje gång vi har tränat dom.

Har inte tid att skriva mera men ni ska ha en bra vecka på er allihopa / Kramisar kakan med hundar,

Av Elisabet - 28 december 2014 16:36

Villken kanonbra julhelg vi har haft med våra nära och kära! Vi har tagit det mycket lungt och det behöver man faktiskt göra ibland för att ladda upp batterierna. Vi har varit ut till svärdotten Emma N och Jonas och förstås våran prinsessa Felicia, som är vårat gudomliga barnbarn. Även gamla Qvinny och Castor blir super glada när dom får besök av oss gammelfolk hi hi hi.
Här ser ni bilderna där Jonas och Emma hjälper lilla Felicia att öppna hennes julklappar och det vart en hel del hi hi hi.

             
Jag och Uffe tackar så himmla mycket för dom super fina julklapparna vi har fått från er alla så vi måste nog ha varit snälla även under detta år hi hi hi.

       
Vi har även fått en super fin hundbädd i julklapp till våran lilla labbetjej Melissa som kommer att komma hem till oss i Februari 2014. Hon kommer nog att ligga som en prinsessa i denna hundbädd om inte mamma Lilly knycker hennes nya sovplats hi hi hi.


Ni ska ha en mycket trevlig fortsatt ledighet alla ni som är långlediga mellan Jul och Nyår. Nu kommer jag att bara jobba 2 dagar till veckan så man har ju faktiskt ingenting att klaga på. Ha det så gott allihopa / Kramisar Kakan med flock

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se