Bölegårdens blogg

Senaste inläggen

Av Elisabet - 15 december 2014 16:27

Våran underbara spårhund SE VCH Silverstjärnans Rambling Man "Zacke", född: 2002-07-06 fick somna in tisdagen den 9/12 -2014.


Han har varit en super toppen bra eftersökshund man har kunnat lita på honom i alla lägen oavsett förhållande, när man har varit ute på praktiska eftersök med honom. Han har både sökt älgar, rådjur och även hundar som har sprungit bort, med gott resultat. Oftast har vi hittat dom.
 
 
Vi har även haft Zacke som lärare till mycket hundfolk som har gått kurser i viltspåret. Då har ibland hundfolket fått låna Zacke för att lära sig hur man ska göra när man ska träna upp en eftersökshund och det har Zacke tyckt varit super kul! Det har även blivit mycket uppskattat av hundfolket då har dom fått lära sig hur man ska föra en hund i skogen m.m


Vi har hur många glada minnen som helst av honom, jag vet bara när han var yngre då var han den värsta mattjuven hemma hos oss han knyckte allt han bara kunde.

                Nu har våran älskade gammla Zacke fått komma upp till hundhimlen till alla sina kompisar och han har även fått återförena sig med sin mamma Fanny och mormor Loppan... Och även våran Fixa. Dom tittar ner till oss varje dag från hundhimlen för att se att alla som dom älskade så mycket mår bra m.m


Vi saknar denna hund så himmla mycket och tomt är det här hemma, men det måste gå det med. Men vi glömmer aldrig våran älskade spårnäsa Zacke du och alla andra hundar finns alltid i vårat minne vi glömmer er aldrig!


Jag vet alla gånger jag har gått på viltspårsprov med honom jäklar, vad kul vi har haft på dessa tävlingar!


Här kommer det lite meriter som denna spårnäsa gjorde under sin levnadstid: 

SEVCH
 (Svensk Viltspårscampion)
Norrlabben utsåg honom till Norrbottens bästa viltspårshund år 2006 
Zacke representerade Norrbotten på SM I VILTSPÅR i Dalarna 2009

Han har flertalet gånger utsetts som viltspårprovets bästa hund

Han har totalt 16 st 1:a pris i Viltspåret (även en massa HP:n)

Jag har lagt ner många och åter många timmar på honom i träningen när det gäller viltspåret.


Vi kommer alltid att sakna honom för det var en mycket speciell och rolig hund att jobba med.
Sov så gott våran älskade vän Zacke matte och husse glömmer dig aldrig vi älskade dig så mycket in i det sista.

ANNONS
Av Elisabet - 14 december 2014 09:05

Igår var jag och Uffe och hälsade på lyckliga nyblivna mamman Lilly och puppysarna uppe i Roknäs! Lilly vart så glad när hon fick träffa mig! Det vart många pussar av henne jag fick! Oj vad Lillys och Takes barn är små och söta och dom är riktiga matvrak dom små liven hi hi hi. Lilly är super duktig att sköta om dom, hon har dunder koll på dom hela tiden hon är en riktig hönsmamma Lilly.

  Jag hade även gjort räksmörgåsar som vi tog med oss upp till Roknäs och det vart mycket uppskattat och gott vad det. Vart även mycket hundsnack m.m men det brukar det lätt bli när man är med hundfolket.


Här lite längre framöver kommer jag att ta kort på Lilly och valparna och det kommer då också komma ut på mina sidor.

För mera info om denna valpkull så kontakta Gunnel, Silverstjärnans Kennel.

Ni ska ha en bra söndag och vecka på er allihopa / Kramisar Kakan med flock..

ANNONS
Av Elisabet - 4 december 2014 17:27

Tänk vad tiden går fort! Nu har Lilly bara en vecka kvar innan valpning! Stor som ett hus är lilla gumman Lilly. Kommer att bli spännande för att se hur många som gömmer sig i hennes stora mage, För mera info gå in på Silverstjärnans Kennel!

Nästa fredag blir det för oss på jobbet att åka ut till Framnäs för att äta julbord. Man bara längtar! Dom har mycket gott där ute, så det gäller att man är hungrig nästa fredag när man ska dit hi hi hi.


Jag har ju sagt tidigare att vi har handlat julklappar klart men tänk att det blir ändå att man köper lite till i allafall det är kul att få ge bort julklappar och få se när dom blir glada och nöjda.


Nu vart det inte så mycket skrivet denna gång men lite vart det i allafall. Ni ska ha det så himmla bra / Kramisar Kakan med flock

Av Elisabet - 30 november 2014 19:05

Foto: Susanne Nilsson

Igår var det avslutning för lördagsträffarna uppe i Råberget! Tusen tack tollare Susanne för att du satte igång dessa lördagsträningar! Det har varit kalas kul att träna med både nytt som gammalt hundfolk och dessa träffar har verkligen uppskattats! Det har varit toppen dessa lördagar! Vi har träffats för att träna egna hundar och vi har även hjälpt varandra om någon behövt hjälp med något. Det är även mycket hundfolk som har sagt till mig och uffe, att det är så avkopplande att åka upp till skogen för att träffas och träna sina hundar, dricka kaffe, fika och grilla korv och surra, att ha en trevlig gemenskap med varandra. För som det är i dagens läge, det är stress och åter stress med både jobb och allting annat och vad man faktiskt ska tänka på, det är att man behöver faktiskt även koppla av lite då och då, så man laddar upp sina batterier!

Ett super tack än en gång för att vi har fått lära känna så mycket nytt och gullit hundfolk under dessa lördagar och alla inblandade har varit super duktiga att träna sina hundar och även hjälps åt om det har behövts. Här kommer det ett gäng kort som togs igår.

                                     Nu till lite annat. Jag har gått ner i tid på mitt jobb så nu jobbar jag mellan 07:00-14:00 varje dag. Och jag känner faktiskt att jag behöver detta! Ska nu testa det fram till nyår hade jag tänkt mig, sedan får vi se när jag går upp på heltid igen och jobba. Senaste tiden har jag varit så vansinnigt trött på kvällarna och jag har även känt mig på dåligt humör på jobbet, så då tänkte jag, varför inte gå ner i tid på jobbet tillfälligt, man har faktiskt även ett liv efter jobbet med!


Hade även tänkt att ha en träff uppe i skogen här framöver med hundfolket för den som vill, för att man ska träffas och träna sin hund/hundar i apportering m.m Var och en tar med sig eget fika m.m Det är som himla trevligt att träffas och ha det trevligt så här under vintertid.

Idag blev det vilodag och under dagen var vi upp till Gunnel för att hälsa på tjocka Lilly! Herrejösses vad man saknar Lilly här hemma! Men det är tur att hon är inte så långt borta i alla fall.

Ni ska ha det så gott allihopa och ha en bra vecka på er / Kramisar Kakan med flock.

Av Elisabet - 24 november 2014 17:14

Här kommer det lite bilder på Lilly som jag tog söndagen den 23/11 2014. Nu blir det kortare svängar med Lilly ut, hon får gå i sin egen takt lilla gumman. Beräknad valpning är då 11 December om ni visste vad vi längtar men nu är det inte så länge kvar.
        Nu vart det ett kort inlägg men har ej tid att skriva mera. / Kramisar kakan med flock.

Av Elisabet - 23 november 2014 10:48

Oj, tänk vad veckorna går fort! Nu är det inte länge kvar innan det är dax för tjocka Lilly för valpning! Hon har blivit gode rund om sin mage. Vi kommer att mäta hennes omfång nu under dagen så får vi se vad måttbandet stannar på, det blir kul!

Kommer att försöka att ta lite bilder på Lilly under dagen bara det blir lite ljusare ute och dessa kort kommer att läggas ut på min fb sida någon dag här framöver.


Vi var ett gäng glada hundägare igår på lördagsträningen som träffades och hade roligt uppe i skogen med våra hundar vi grillade korv+drack kaffe och fikade. Jag och Uffe hade lite info om hur man ska sätta igång sin hund i viltspåret och vad man ska tänka på. Dom som ville fick göra sina kortare spår åt sina hundar medans jag och gubben hjälpte till lite annat hundfolk att lägga ut deras korta spår i snön. Det kom 3 st nya hundägare dit med sina hundar dom ville då som närmast höra om viltspåret hur man då ska sätta igång sin hund i detta. 
När dagen var slut för denna träff så tackade dom oss så himmla mycket dom hade känt sig så varmt välkommna till denna trevliga lördagsträning/träff.

Foto: Emma Renberg


Idag (Söndag) kommer jag att ha en vilodag här hemma för det behöver man ibland för att ladda upp batterierna hi hi hi inför kommande jobbar vecka.

Ni ska ha det så gott allihopa och sköt om er / Kramisar Kakan med flock.

Av Elisabet - 16 november 2014 09:11

Lilly den blivande mamman hennes mage den bara växer och växer. Måttade henne igår, så nu är hon 73 cm och det är ett par veckor kvar innan valpningen så hon kommer att se ut som en riktig knubbis innan puppysarna pluppar ut. Jag går ut med henne ensam så att hon får gå i sin egen takt och lunkar på och denna dam mår superbra, fast hon är så rund som hon är Lilly.

          Alla bilder på Lilly är tagna av: Emma Renberg


Igår var det lördagsträningen med hundgänget oj så trevligt vi hade grillade korv mm men nu kunde uffe och jag inte vara där uppe så länge igår för vi skulle i väg bort men jag och Carola Wallstål vi tränade en stund fältsök med gammla Qvinny och Frida. Vi körde dom ut som par och det var himla kul för tjejerna visste vad dom skulle göra så då hade vi nöjda hundar när vi kom till bilarna igen.

Foto: Susanne Nilsson

Här hemma har det då kommit snö så man hoppas faktiskt att vi får behålla snön denna gång för nog blir det mycket ljusare ute och hundarna tycker att det är kalas kul ute när det är snö i backen, men det får vara hur det vill men nog vill man ha våren fort i allafall.


Uffe har tagit med Gloria idag upp till storskogarna för att jaga älg så vi får se hur det kommer att gå för där dom skulle vara idag och jaga har då varit skit dåligt med älg ute på deras jaktmarker.

Ni ska ha det så gott allihopa / Kramisar kakan med flock-

Av Elisabet - 12 november 2014 17:43

Foto: Susanne Nilsson

Vilka underbara och roliga träningsträffar vi har under Lördagarna! Det har kommit mycket folk varje Lördag på den egna träningen. Har även vart och kommer att bli olika teman med hundträningarna! OBS! DETTA ÄR DÅ EGEN TRÄNING AV HUND! Har varit mycket trevligt på dessa träffar och man har även träffat mycket nytt folk. Det är tollare Susanne Nilsson som kom på för ett tag sedan, att man kunde ha typ en studiecirkel/kamratcirkel, bara för att träffas och ha det trevligt och givetvis träna sin hund på det man vill! Och detta har blivit en succe!

Foto: Emma Renberg

Under Januari månad 2015 kommer det nog att bli en fortsättning på kamratcirkeln/studiecirkeln. Då kommer det att bli jag och Uffe som kontaktpersoner för detta är det då tänkt. Vi kommer att boka lokal 4 gånger och det kommer att bli 1 timmes egen träning på vad man vill göra med sin hund. Mera info om detta kommer att komma ut här framöver på mina sidor som jag har!

Nu till lite annat. Jippi nu har vi som handlat våra julklappar klart och det mesta kommer vårat söta glada barnbarn Felicia få av oss! Det är som skönt att man har gjort bort detta då behöver man inte tänka på det något mer.

Nu har jag då inte tid att skriva mera men ni ska ha det så gott allihopa / Kramisar kakan med flock.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se