Bölegårdens blogg

Senaste inläggen

Av Elisabet - 7 november 2014 09:45

Jippi! Jippi! Lilly har småpuppysar i sin mage och vi alla är så himla glada över detta! Vi var med henne ut på Djurkliniken här i öjebyn i går eftermiddag, för jag hade bokat in ultradjud för Lilly och vad vetrinären Linda-Marie B kunde se var det minst 5 st puppisar i hennes mage! Med det är nog flera, det var som lite svårt att se, för Lilly tyckte inte alls om att ligga på bordet för att göra ultradjud. Nu är det bara att invänta att se! Omkring den 11 December vet vi hur många valpar det kommer att bl! Det kommer att bli så spännande så! 

MULTI CH Beulahland Take My Hart Hotti Totti "Take" x SE VCH Silverstjärnans Love A Bubble "Lilly"

För mer info om valpkullen gå in på Silverstjärnans Kennel!

 

Man har märkt av hennes olika symtom nu har hon bara spytt en gång på morgonen det var nog ca 10 - 12 dagar efter parningen sedan har hon mått kalas bra och hennes matlust är då ingen fel på. Hon har även blivit mera mattesjuk, hon vill inte lämna mig en sekund våran lilla gumma.

Nog kommer det att bli tomt här hemma när Lilly ska upp till Gunnel innan det blir dax för valpning men det är tur att Lilly inte är så långt borta vi får åka upp till Roknäs och hälsa på henne även före valpning och efter valpning..


Kommer att försöka att ta ett gäng kort på henne nu under tiden hon väntar sina puppisar, kommer även bli en massa kort när valparna har kommit till värden om ni visste vad vi längtar.


Nu kommer den blivande mamman Lilly få ta det lungt när det gäller all träning i apporterning för nu blir det bara lungna promenader uppe i skogarna och ängarna här hemma. Det är då tur att vi har flera hundar här hemma som ska tränas på i olika aktiviteter.


Här nedan kommer det lite bilder på Lilly allt från hon badar när det är sommar . Och ävenJaktträningar och eftersöksträningar. Tänk vad hundarna kan vara lyckliga när dom får både koppla av och ha mysigt och även när man håller igång dom med olika träningar.
                                
Ni ska ha det så gott allihopa / Kramisar kakan med flock.

ANNONS
Av Elisabet - 2 november 2014 09:33

Igår var vi på jakt och lydnadsträningen som startades upp igår lördag 1/11- 2014. Våran mycket goa och spralliga hundvän som vi kallar för tollare Susanne, har startat upp en studiecirkel för egna träningar med vi hundfolk som älskar att jobba med våra hundar! Detta är då egen träning och vi hjälper även varandra med olika moment. Så i går var det första träffen! Oj så roligt det var och man såg hundarna älskade att träna uppe i skogen!Det som är jäkla bra med dessa träffar, det är att det spelar ingen roll vilken hundras man har och ålder på dom!
                Det vart mycket störnings moment uppe i skogen igår när vi tränade, det visslades på med visselpipor, en del hade pipleksaker och vi pratade högt ibland när vi tränade hundar. Så det vart mycket bra störningsmoment för alla hundarna igår, men det fixade dom mycket galant!


Vi passade även på att fika och pratade hundträningar m.m Efter ett pars timmars träning uppe i skogen med hundarna så packade vi ihop våra saker och åkte hem. Både jag och uffe tror att alla hundarna som var med igår var trötta och belåtna när man kom hem!

  En stooooor eloge vill jag och Uffe ge till tollare Susanne, när hon kom på en dag i förra veckan, med att starta upp den egna träningen som kommer att bli under helgerna! Du är en riktig guldklimp som också ställer upp för hundfolket! Jag och uffe brukar säga till varandra att man kan inte bara ta emot saker av hundfolket, man ska även ge något tillbaka till dom med, för att visa sin uppskattning!


Uffe och jag har kommit på en kalas bra ide men det kan jag ej skriva ut än på mina sidor, för allting är inte riktigt klart än. Men man brukar att säga om man väntar på något gott, väntar man aldrig för länge! Nu får ni allt vara nyfikna ett tag till hi hi hi... 


Alla bilder är tagna av: Susanne Nilsson


Ni ska ha det så gott allihopa / Kramisar från Kakan och Uffe med flock.

ANNONS
Av Elisabet - 25 oktober 2014 18:01

Idag har Uffe och Lilly varit på ssrk utställning uppe i Boden. Lillys resultat vart idag Excellent och hon vart då placerad som 4:e bästa tik av 10 st öppenklass tikar! Så vi är super nöjda över dagens resultat på henne! Vill även tacka Ulla Nilsson som ställde upp som handler åt Lilly idag och det gick då bra för Ulla att ställa ut henne. Nu brukar Lilly vara mycket glad och det var hon idag med men hon var nog lite lungnare när Ulla tog henne. Jag brukar att säga att hellre ha en glad hund en att ha en hund som är rädd mm.

Nu till lite annat vi fick ju snö här hemma i piteå men den har nästan som försvunnit det har rengnat och haft sig idag och hundarna blir så skitiga av att vara ute men nog är det tur att man har täcken åt hundarna så dom får ha på sig detta nu när det är så skitit efter vägarna mm.

Oj så skönt nu är jag ledig tills tisdagsmorgonen så det får nog bli en städdag här hemma i morgon.

Nu har jag ej tid att skriva mera men ni ska ha det så gott allihopa / Kramisar Kakan med flock.

Av Elisabet - 17 oktober 2014 12:54

Nästa helg är det utställning uppe i Boden det är då ssrk som har detta i ridhuset. Kommer att ställa ut Lilly på denna utställning så det kommer att bli super kul. Hon har så fin och blank päls nu så man är super nöjd över denna dam.


Vi längtar också att brudarna Mia, Lilly och Gloria har slutat att löpa helt, för då kommer jag sätta igång hundträningarna med dessa brudar! Det kommer då att bli mycket eftersöksträningar (viltspår med olika svårigheter m.m) och även jaktträningen med Lilly. Nu brukar jag aldrig träna våra tikar här hemma när dom löper, för det kan bli lite galet då.


I måndagskväll fick Uffe ett samtal på sin mobil av en älgjägare dom ville då ha hjälp med ett praktiskt eftersök på en älg som hade blivit skadeskjuten redan på lördagen alldså det hade då gått 2 dagar när dom kontaktade gubben om hjälp för dom ville ha tag på någon/några säkra eftersöks hundar som vet vad dom gör uppe i skogen när det gäller sådana jobb. Uffe sa då till denna jägare att vi kunde ej komma ut med våra hundar dels är dom i höglöpen och dels skulle Uffe i väg och jobba på tisdagen. Uffe medelade denna man att han skulle kontakta honom igen för vi skulle bara kolla igenom våran lista som vi har här hemma på duktiga eftersökshundar med sina hundförare. Uffe ringde tillbaka till honom och gav denna älgjägare lite mobilnr till hundförare som vi känner som vi vet ochså att deras hundar skulle klara av detta eftersök. Vi hoppas att det löste sig för detta gäng älgjägare att dom då fick tag på hundförare med utbildad eftersökshund.


Det är just det som jag har skrivit in många gånger in på mina sidor om man ska ha en duktig eftersökshund måste man faktiskt hålla igång dom hela tiden ibland brukar jag jämföra dom som är elitidrottare dom tränar och håller igång hela tiden och detta gäller även med om man ska ha en bra eftersökshund till tjänst.


När vi hade utbildning över en helg i sommras med älgjägarna + dom som är med i NVR norrbotten så förklarade vi en hel del till dom vad som gäller med träning av en eftersökshund mm och det fick vi mycket tummen upp för och denna eftersökshelg vart då mycket uppskattat av hundförana mm så vi vart mycket nöjda över denna helg som vi hade. Det var till och med ett par äldre älgjägare (gubbar) som ej hade tränat sin hund i viltspåret någongång men dom tyckte att det var super kul och sedan fick dom se att efter ett par gånger med träning med deras hund så tyckte dom att dels vart hunden säkrare i spåret och även hundföraren med.

Vi hade då en återträff med en del av dessa älgjägare och vi fick både höra och se positiva saker vad dom har gjort med sin hund. Det är då man känner sig mycket nöjd när hundfolket tar in det som vi visar ut dom på våra utbildningar.

Nu har jag ej tid att skriva mera men ni ska ha det så gott allihopa / Kramisar Kakan med flock.

Av Elisabet - 14 oktober 2014 10:32

Nu är hösten på intågande, det är så himmla vackert ute! Men om jag ska vara ärlig, så nog skulle det vara himla skönt med sommar alltid!

Vi fick finbesök från Luleå hit ner till Böle i lördags. Det var flickorna Renberg som kom ner för Amanda skulle gå ett rörligt viltspårsprov med sin tollar tjej Ixa. Det gick himla bra för dom! Ixa och Amanda fick då godkänt i akl provet! Bra jobbat på er brudar! Nu är det bara för dom att träna upp sig för öppenklassen som dom kommer att starta på nästa år.
Jag fick även av min mycket goa vän Emma R en super fin present av henne när dom kom ner i lördags! Det var då ett mycket fint halsband som hon hade gjort till mig och den kommer jag att vara mycket rädd om.
Vi brukar säga här hemma i stugan att vi känner mycket hundfolk men det är få som man står väldigt nära och det är dom som ställer upp i vårt och torrt och ni vet nog villka jag menar ( ni som läser detta).


Just nu tar jag det lungt här hemma för jag är sjukskriven 1 vecka till av läkaren, så mina dagar består av vila, promenader och egen träning (nu är jag sjukskriven för min onda rygg). Ja ni ser där man är inte 20 år längre och det känner man i sin kropp tyvärr, men jag är på bättringsvägen så jag längtar till jag blir helt pigg så att jag kan sätta igång med träningarna här hemma i stugan med våra hundar.


Nu i November månad kommer dom egna träningarna ute på Grans ridhus att starta igång! Det är då SSRK/Piteå som har bokat in fredagar, 1 timme per gång. Så det kommer att bli super trevligt! Så ni som är medlemmar inom SSRK/Piteå är då varmt välkomna ut på träningarna ute i ridhuset!

Nu till lite annat, jag bad Uffe nu i morse innan han åkte på jobbet att han ska göra en specialare skylt som man kan knyta fast tyget som står VILTOLYCKA på som man ska sätta ut efter vägen när man blir utringd på Viltolycka. Kort på detta kommer att komma ut här på min bloggsida lite senare.

   
Uffe kommer även att få nya jaktarkläder av mig i julklapp + nya stövlar för det behöver han.

Och här hemma löper tikarna våra för fulla muggar men än har det ej kommit någon hanhund på besök hi hi hi. Ibland så har det kommit någon av byns hanhundar ner till oss för dom blir så kära i våra tikar här hemma.

Ska faktiskt försöka att bättra på mig i mitt bloggande det har blivit lite långa mellanrum innan jag har bloggat men jag ska försöka att bättra mig på detta.

Ni ska ha det så gott allihopa / Kramisar kakan med flock.

Av Elisabet - 1 oktober 2014 17:54

Här hemma i stugan har vi fullt upp! Men för tillfället får nu Lilly vila från allt träning här hemma, för denna glada dam har satt igång att löpa! Nu inväntar vi bara in att även Gloria och Mia ska också sätta igång att löpa.


Jag har då haft himmla tur att jag brukar att få låna gammla Qvinny från Jonas och Emma för att träna henne i apporteringen och denna gamla dam hon är faktiskt himmla duktig på detta! Det är så himla kul att få jobba med henne med när det gäller apporteringen och hon älskar att få jobba!

Jag passade på att ta ett gäng bilder på Qvinny nu senast när vi hade henne här hemma så här kommer det kort på den snygga gamla damen från Norrfjärden hon är ju bara för söt Qvinny.

            Har även fått hem ett gäng dummysar som jag beställde av Anna Eriksson för ett tag sedan. Jag ville då ha glada färger så att dom syns och det fick jag super tack för denna snabba leverans av dig Anna. E för dummysarna du är en klippa som fixar saker till oss här uppe i piteå när man kontaktar dig.


Har även fått hem Lillys championattavla från SKK för någon vecka sedan har varit och köpt en fin ram och ramat in denna så nu sitter även den med på väggen med dom andra SEVCH tavlorna. Det börjar faktiskt bli en del tavlor här hemma och många rosetter med en sak som inte är så himmla kul med rosetterna det är att man är tvungen att damma av dom för dom är riktiga dammsamlare hi hi hi.
 
Ni ska ha det så gott allihopa / Kramisar kakan med flock

Av Elisabet - 25 september 2014 17:07

Nu var det himmla länge sedan jag uppdaterade min bloggsida så nu är det nog på tiden hi hi hi. Jag har hållt på att träna våra hundar här hemma himla mycket, så man har inte haft riktigt tid för att blogga, men det kan bli så ibland. Jag har både jakttränat och gjort träningsspår till våra hundar så att dom får jobba av sig. Det är det bästa dom vet och framför allt så ser man på hundarna att dom tycker att det är super kul att hålla igång!

                    Nu i morse upptäckte jag att Lilly har satt igång att löpa så nu blir det ingen jaktträning mm på henne på ett tag. Nu är det bara även att invänta att Gloria och Mia ska ochså sätta igång med löperiet.

I lördags datum 20/9 var vi på en så underbart och fint barndop det var vårat älskade barnbarn Felicia som döptes. Jonas och Emma hade gjort så himla fint med dukning m.m Det såg faktiskt ut som ett prinsessa barndop och det var i inslag av rosa. Bilder från barndopet kommer att komma ut på ett par dagar på min bloggsida. Det var så himla vackert både i kyrkan och i kyrkcenteret där vi hade dop fika m.m, nog fick man alltid en liten tår i ögat.


Har funderat på att ställa ut Lilly på ssrk utställningen uppe i Boden i oktober men har ej bestämt än hur vi kommer att göra med det.


Har tyvärr inte tid att skriva mera men ni ska ha det så gott / Kramisar kakan med doggsen.

Av Elisabet - 4 september 2014 15:15

Ja ni kära vänner, vi har fullt upp här hemma i stugan! Det är därför jag har haft lite dåligt med tid och lust att blogga. Jag börjar med att skriva in att vi var ju på Överkalixutställningen nu i augusti. Jag ställde ut Lilly där. Det skulle ha varit 10 st labrador tikar i öppenklassen (tror jag att det var) men 2 kom inte, så det var totalt 8 st tikar (med Lilly inränknat) som ställdes ut i öppenklassen. Lilly vart då 3:e bästa tik i konkurenssklassen och fick Excellent! Vi vart då super nöjda över denna placerning! Vi träffade mycket av vårat goa och spralliga hundbekanta! Det är jämt så super kul att få träffa dom för det är ett glatt gäng hundfolk det.

     
När vi var på väg hem från denna utställning så åkte vi förbi en matservering så vi beställde mat där och åt och hade det super trevligt. Sedan passade vi på även att ta lite kort utanför för det är så himmla fint där uppe. Syrran följde med upp till Överkalix, hon tog med Django dit upp det är jämt bra träning för hunden/hundarna att få följa med lite överallt och få se lite nya saker.


Har även tränat i eftersöket med Lilly och Gloria himla mycket. För man måste hålla eftersökshundarna i form, man ska helst träna dom mellan 2-3 gånger i veckan, det är viktigt att man tänker på!


Håller även igång med apporteringen med Lilly här hemma och ibland brukar vi vara ett trevligt litet gäng som träffas och tränar apportering ihop. Det är ju faktiskt super kul när man ser resultat på hundarna! Vi har då haft så himla tur att vi har fått köpa in apporteringsvilt det är då kaniner m.m

       
Har även hunnit vara på Norrlabbens jaktprov som dom hade i söndags, det var då hundar i öppenklassen som startade och det vart då varierande resultat på alla provhundar. Det viktigaste det är faktiskt när man tränar sin hund / hundar och även när man går på prov med dom att man ska ha en positiv inställning och även att både hundförare och hunden ska ha kul ihop när dom jobbar tillsammans..


Uffe och jag håller även på att måla plankor till vårat hus (det är en hel del det kan vi lova er) men det är då himla tur att vi får hjälp av våra hjälpredor och ni vet villka ni är för ni är guld värda ska ni veta.


Älgjakten har även startat Uffe och ett gäng älggubbar åkte upp tidigt i måndags morse upp till storskogarna för att jaga älg. Området där dom var på fanns älgar men dom stack tyvärr över på en annan jaktmark som dom inte får jaga på. Uffe hade tagit med Gloria i åndags morse och när han hade släppt henne efter en stund så såg uffe att hon luktade på en skithög och det var färsk björnskit och det luktade kan vi lova er. Sedan fick Gloria vittring på björnen men hon kom tillbaka till sin bästa husse efter ett tag..

Ni ska ha det så gott allihopa, ska försöka att hinna blogga lite oftare men det får vi se för man har lite dåligt med tid till det just nu / Kramisar Kakan och spårnäsorna.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se