Bölegårdens blogg

Senaste inläggen

Av Elisabet - 26 juni 2014 16:10

Bilder från spårträningen Söndag den 22 Juni. Jonny och Rataxes, Lilly och Gloria gick varsina öppenklasspår som hade legat ute 25-30 timmar.


Jonny och Rataxen i sitt träningsspår.

 
Gloria i spårartagen.


Lilly och jag påväg till spårslutet.


Lilly hittade sin belöning (klöven)

 
Ulf och Gloria.

ANNONS
Av Elisabet - 22 juni 2014 19:43

En helt underbar träningsdag har vi haft i dag! Först vart det spårträningar med tre super glada hundar!

Först ut var Rataxen som fick gå sitt träningspår. Nu hade han lite viltstörningar efter sitt spår, men med lite hjälp av oss så fixade han detta mycket bra! Rataxen kom till spårslutet där belöningen (klöven ) var och sedan gick vi till bilen. Rataxen tog täten för han skulle visa uffe vad han hade hittat. Jag tror att våran son Jonny också var rätt så nöjd med spårningen med denna unga kille (Rataxen).

Sen var det Glorias tur. Hon tog an spåret direkt och sedan vart det ua igenom hela spåret, tills spårslutet där även hennes belöning (klöven) var.

Sen var det glada Lilly. Även hon gick ua igenom hela sitt spår. Men även på hennes spår var det viltstörning (älg), men efter hon hade gjort en liten ringning så gick hon tillbaka till sitt spår och fortsatte sitt arbete. Sedan var det ua till spårslutet där också hennes belöning (klöven) var. Gissa vem som blev överlycklig! Jo Lilly!

Sedan skulle vi en sväng för träning med vattenapportering med Lilly och Ulla Nilssons labbetjej Sera. Brudarna fick apportera både dummysar och fågel på vattnet. Oj så duktiga dom var på detta! Men nu kan ju faktiskt Lilly vare lite het ibland, så vi tränar på mycket med passiviteten på denna dam.

Sedan när brudarna hade gjort sitt jobb klart med vattenapporteringen, så satte vi dom i bilarna. Nu var det våran tur att få vila och dricka kaffe + fika! Vi hade det himmla mysigt där vi satt och surrade på bänkarna med vattnet nedanför oss!

Nu har jag tagit lite kort idag från spårträningarna som vi hade med hundarna. Uffe fick ta ett kort på mig och Lilly när vi kom ner till spårslutet på Lillys spår. Jag hade nämligen tänkt att också ta kort på Sera när hon apporterade i vattnet idag, men strömen tog tyvärr slut i kameran. Men jag lyckades att ta 2 super fina kort på gubben uffe och Gloria när dom har vattnet bakom sig. Dessa kort kommer att komma ut på mina sidor här framöver så det är bara att hålla koll.

Tänk vad veckorna går fort snart är det Sjulnäs utställningen och som tur är så är jag ledig den helgen! Jippi! För då kan jag ställa ut Gloria på lördagen och Lilly på söndagen! Det kommer att bli super kul!

Nu har jag inte tid att skriva mera men ni ska ha det så gott allihopa.

OBS! NI SOM SKA UT PÅ RÖRLIGA VILTSPÅRSPROV NU I SOMMAR! GLÖM EJ BORT ATT TRÄNA ERA HUNDAR MELLAN 1 - 2 GÅNGER/VECKAN för om man ska ha en bra hund som fungerar uppe i skogarna måste man hålla igång med träningarna på dom!

ANNONS
Av Elisabet - 20 juni 2014 09:24

Nu är det länge sedan igen jag har uppdaterat min bloggsida men jag har så mycket annat för mig, men jag måste nog bättra på mig med mitt bloggande!

Söndagen den 15 Juni när jag och Uffe var på väg ut till Sikfors till viltspårsdomare Hans Lindberg - för Lilly skulle gå på ett rörligt viltspårsprov - då, så ringer uffes mobiltelefon ca kl 18:00 på kvällen. Då var det en överlycklig nybliven pappa som sa till Uffe, att nu har ni blivit farfar och farmor till en liten söt och helt underbar tjej, lilla Felicia.     

Lyckan är total här hemma hos oss och även hemma hos Jonas och Emma med! Vi är så stolta över denna vackra lilla gumma! Uffe har tagit bilder på henne med sin mobiltelefon men vi har inte hunnit att sätta in dom, men det kommer att komma ut mera bilder här framöver på underverket.

Nu till Lillys prov som hon då gick i söndags. Hon fick ett 1:a pris!Så nu är det bara dom två resterande ettrona vi behöver på henne, så blir även hon Viltspårschampion och det har jag förbaske mig tänkt att ta så fort som möjligt!

Även Gloria (Karelaren) ska ut snart på rörligt viltspårsprov i öppenklassen. Även denna dam ska ha sitt Viltspårschampionat nu i sommar hade jag tänkt mig med. Så nu blir det att jag/vi kommer att träna våra egna hundar himmla mycket i spåreriet!

Ni som har också tänkt på att starta upp era hundar på rörliga viltspårsprov nu under sommaren ni måste ut och träna dom mellan 1 till 2 gånger i veckan utan mig (jag har tyvärr inte tid att hjälpa så många för tillfället). Ni kan även se på min fb sida när jag har möjlighet att ha spårdagar (det blir då under en helg när inte jag jobbar). Jag/vi är rätt så mycket upptagna med träning av våra hundar här hemma och av våra jobb som vi då också har.

Ni ska ha det så gott nu när det är midsommarhelg passa på att koppla av med era när och kära och ha det trevligt / Kramisar kakan med spårnäsorna

Av Elisabet - 9 juni 2014 11:22

Nu har vi fullt upp här hemma i stugan med olika aktiviteter med hundarna oj vad roligt det är att hålla igång när man har ett helt underbart träningsgäng att träna med! Det är guld värt tycker vi!


Jag går ju på nybörjar jaktapporterningskurs med Lilly det är super kul vi har värdens bästa kursledare som heter då Susanne Nilsson från Öjebyn här i piteå. Vi är ett helt underbart litet gäng som då går denna apporterningskurs! Vi är då 5 st glada kursdeltagare med våra hundar. Jag tycker att jag och Lilly har gjort framsteg på denna kurs som vi då går på men vi har mycket att lära oss än.


Jag och uffe har även haft en viltspårsdag med ett gäng glada hundfolk med sina hundar dom hade bokat in oss för ett par månader sedan det var då 7 st Chihuahuor med sina ägare som kom hit till piteå.

Vi hade en mycket rolig och spännande spårdag med dom uppe i skogarna en del behöver träna mera på i viltspåret. Detta gäng var mycket lyhörda på vad vi sa vad dom skulle tänka på när dom tränar sina hundar i viltspåret vi hade en super bra dag med detta gäng. 

Dom var mycket nöjda och belåtna när kursdagen var slut!

Dom kommer att boka in oss på en återträff i agusti månad! Då ska vi kolla igenom dessa hundförare med sina hundar hur mycket dom har tränat dom under sommaren, så det ska bli super trevligt att få träffa detta glada hundgäng!


Vi (jag + uffe ) brukar ibland ha spårdagar under helgerna, men det beror på hur vi har med tid på detta, då brukar jag passa på att träna våra egna hundar i spåreriet. Nu har jag inte lika mycket privata spårdagar med hundfolket som jag har haft tidigare år för jag måste faktiskt hinna träna våra egna hundar här hemma.


Kommer här framöver att starta Lilly på rörligt viltspårsprov kommer att även göra det med Gloria (Karelaren). Nu ska jag försöka att ta Viltspårschampionatet på dessa 2 hundar, nu under detta år. Så då får vi se om dom fixar detta. Även hundarna kan ha dåliga dagar det måste man tänka på när man tävlar med dom, för då är det bara att ta nya tag med dom!


Vi har även hunnit vara ut på en Viltolycka på ett Rådjur med Lilly hon gjorde ett super bra spårjobb uppe i skogarna.

Nu har jag inte tid att skriva mera men ni ska ha det så gott allihopa./ Kramisar Kakan med spårnäsorna.

Av Elisabet - 29 maj 2014 09:03

Den 12-13 Juli kommer NVR Norrbotten ha en eftersökhelg för älgjägare och godkända ekipage för NVR.

Kursledare: Lasse Lundman (Piteå polisen, ansvarig inom jakt och viltolyckor), Ulf Viklund, Elisabet Kakan Viklund och ev. Carola Wallstål. Så vi kommer att vara ett kanon bra team under denna eftersöksutbilning!

 

Redan nu har vi fått in många anmälningar till denna helg! Det är superkul att se hur många älgjägare som faktiskt är intresserade av att få lära sig mera, angående eftersök!

 

Välkommen med eran intresseanmälan! 

Tfn: 0911-373 04, Ulf mob: 070-34 66 577, Elisabet mob: 076-13 89 745

Av Elisabet - 29 maj 2014 08:54

Nu har vi mycket på gång här hemma i våran stuga! Men det är ju bara så himmla kul att hålla på med dom olika aktiviterna som vi har här hemma i stugan! Jag har ju som inte hunnit att uppdatera min bloggsida på länge och det har nog ni märkt hi hi hi.
  Vi har haft så mycket träningar här hemma dels av våra egna hundar och även av andras hundar. Nu har jag/vi haft - lite då och då under helgerna - privata spårdagar med hundfolket och detta är mycket uppskattat av dom. Sedan när dom har blivit klara för dagen med sin hund/hundar så har dom varit super nöjda när dom har åkt hem. Flertalet av dessa hundägare har då återkommit till mig för att jag ska kolla igenom dom hur dom går i sina träningsspår innan dom ska ut på rörliga viltspårsprov. Har även fått en super fin tavla av en mycket god hundvän och det är då Emma Renberg och hennes labbekille Simba som gav mig denna superfina tavla! Tack så himmla mycket än en gång Emma R för tavlan!

Nu till lite annat, tänk nu har jag börjat på en kurs med Lilly! Det är då nybörjare för lydnads och jaktapporterning det är super kul för det är ju himmla många år sedan jag har gått på kurs med egen hund, så nu är det faktiskt dax för mig på detta. 
  


Ni ska ha det så gott och passa på att vila upp er när ni är lediga för det behöver man faktiskt göra ibland / Kramisar kakan med spårnäsorna.

Av Elisabet - 7 maj 2014 19:33

Nu var det länge sedan jag uppdaterade min bloggsida men har haft så mycket annat för mig. Dels jobb, träning av egna hundar och har även hjälpt andra hundägare som vill komma igång med viltspåret. Vi har ju faktiskt varit nybörjare alla någongång så dåtycker jag som så att då ska man hjälpa till så långt man kan och hinner.

Just nu är jag hemma förjag har haft så förbaskat ont både i nacke och axlar men man hoppas bara att det ska bli bättre så fort som möjligt. Man ska nog inte känna efter för mycket då kan man inte göra någonting alls tyvärr.

Uffe har dömt 1 st hund i söndags i akl dom (hundägarna) hade kommit upp från västerbotten för att deras hund skulle gå ett prov oj villken duktig hund det var och det var även mycket bra samarbete med hundföraren så dom vart då godkända i viltspåret. Dom har redan bokat in uffe när dom ska komma upp i sommar och gå med sin hund i oppenklassen. Jag fick av hundägaren en super fin hemsydd mössa som jag kommer att ha på mig under hösten vi fick även 4 kg frolic av dom till våra hundar .

I förra veckan (torsdag) kom det mycket goa vänner ner till oss här i piteå från Luleå för skulle kolla upp deras hundar i viltspåret och då fick jag mig ett par super snygga raggsockar och dom är så himmla sköna att ha på sig. Herrejösses vad hundfolket kämmer bort oss här hemma i stugan men det är kul att få uppskattning på det man gör.

Här kommer det lite blandade bilder från mina spårdagar som jag har haft lite då och då uppe i skogarna.
               

Ni ska ha det så himmla gott allihopa / Kramisar Kakan med spårnäsorna.

Av Elisabet - 22 april 2014 19:39

Måndagen den 21 /4 så hade vi spårträning med lite öppenklasshundar och aven 1 st akl hund + en valp som då fick gå ett litet valpspår. Och nästan hela gänget var labbar! Vi hade det supertrevligt så här efter påskhelgen med trevligt hundfolk och glada hundar som fick komma ut i skogen och jobba på med sina nosar. Jag har tagit en massa bilder från denna träningsdag men jag måste bara ha hjälp av min bästa webba Emma. K för att sätta ut dom bästa bilderna på mina sidor.


Öppenklasshudarna var mycket duktiga i sina spår och hunden som gick sitt akl- spår var super duktig med men med mera träning på honom (nu var det hans första viltspårsträning) så kommer detta att bli mycket bra för man såg på honom hur glad han var att få jobba.

Jag har då semester hela veckan och det behöver jag för att ladda upp mina batterier.

Jag och syrran var ut till Collieklubbens inoffutställning här i piteå på långfredagen för att ställa ut lite hundar vi vart då super nöjd över våra gullebarn. Vi träffade även himmla mycket folk som man känner, jag sa till syrran att det är nästan att man känner hela piteå (nej det gör jag ju inte hi hi hi).

Ska vi se när det blir att sätta ut lite bilder från arbetande hundar uppe i spårskogen. Vill även tacka så himmla mycket Carola Wallstål för dom himmla fina bilderna hon tog på mig och Lilly när vi var och jobbade på efter spåret upe i skogen.

Ha det så gott på er allihopa / Kramisar kakan

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se