Bölegårdens blogg

Senaste inläggen

Av Elisabet - 20 april 2014 19:34

Har varit ut idag och lägt klart träningsspåren för öppenklasshundarna som kommer att ha sin träning i morgon (måndag) uppe i skogarna. Har även lagt ut ett kortare spår i akl som en hund ska få gå i morgon hade tänkt att göra den längre men det var snö kvar på sina ställen men nu tinar det fort upp i skogarna när det är vår värme ute. Det kommer även att komma ut en liten labbevalp i morgon för att få lite skogsvana och det är ju alldrig dumt det för även valparna behöver komma upp i skogen och ha kul. Håller på att ladda upp min kamera för morgondagen för då ska det tas kort hade jag tänkt mig.

Jag kom på en rolig sak igår det är att jag kommer att ha en liten rolig tävling i viltspåret för hundar som är nybörjare (akl) det kommer då att bli lördagen den 26 / 4 ( detta är då privat) jag skrev ut anonsen igår och på 4 eller 5 timmar vart den fullsatt. Nu fick det bara bli 3 st hundekepage på detta men även min goa vän Linda J kommer att komma upp till skogen när jag kommer att ha den roliga tävlingen hon kommer då att ta med Viska för på samma gång ska även dom få gå ett träningsspår för mig spelar det ingen roll om det kom in 1 eller 2 hundar extra till denna spårdag ( tävling) man vill hjälpa till hundfolket så långt man hinner och orkar.
Jag har även bjudit ner en tjej från Råneå ( jag tror att det är där hon bor) för att visa henne hur hon då ska sätta igång sin söta labbevalp i viltspåret ( nu blir det bara valpspår för hennes hund). Det kommer att bli super kul denna lördag även deltagarna kommer att få en liten sak av mig innan dom åker hem för dagen.

Måste även passa på att baka upp här hemma i stugan nu i veckan när jag har semester för det går åt en hel del fika på våra roliga och händelserika träningsdagar uppe i spårskogarna./ Kramisar kakan med spårnäsorna.

ANNONS
Av Elisabet - 15 april 2014 15:04

Träning och åter träning med doggsen men kul är det! Nu har jag som satt igång med träningarna på Lilly men jag inväntar bara att Gloria ska sluta att löpa men snart är hon klar med detta.

I helgen som var så tränade jag och brudarna hundarna här hemma och doggsen tycker att det är så himmla kul att få jobba.
      I söndags efter jag, syrran. emma,k och kotten hade tränat hundar så gick vi in i stugan våran och fikade och drack kaffe sedan lite senare på söndagskvällen så fick Lilly gå sitt träningsspår ( viltspår) med svårigheter och mycket störningar men det fixade hon galant och även vinklarna och sedan kom hon till spårslutet där viltdelen ( älgklöven) låg så det var en super nöjd Lilly som vi hade på söndagskvällen här hemma.

Jag och uffe hade ju tänkt att göra lite nya spår nu om helgen som var men tiden ville ej räcka till så vi kommer att åka upp till skogarna nu under påskhelgen någon dag för att lägga ut lite nya träningsspår.

Jag måste börja att ta med min kamera ut när man tränar i spåreriet med hundarna för det är jämt som kul att få sätta ut lite bilder när hundarna jobbar på.

Trevlig påsk önskar vi till er alla/ Kramisar kakan och spårnäsorna.

ANNONS
Av Elisabet - 11 april 2014 17:35

Nu har jag och hundarna fått vårkänslor he he he. Nu är det full planerning på olika aktiviteter här hemma i våran stuga men det kommer att bli superkul!

Jag och uffe kommer åka ut på ett ställe och lägga ut helt nya träningsspår (viltspår) till hundarna det är som bra om man har lite olika marker och välja på när man ska träna i spåreriet.

Kommer även att snart sätta igång att gå med Lilly på en jaktkurs för nybörjare den startar igång slutet av maj månad.

Kommer också att träna rätt mycket i viltspåret för det är ett gäng hundar som ska ut på viltspårsprov under våren och sommaren.
 
Syrran och jag har bestämt oss för att åka på en mini semester i Juni månad då bär det av ner till Sundsvall först ska vi på ssrk utställningen datum 7 Juni och söndagen den 8 Juni kommer då Mittlabben ha CLUB SHOW och dessa 2 dagar kommer vi då att ställa ut både Django och Lilly och det kommer bli himmla roligt. Då ska syrran och jag koppla av och ha roligt för det kan vi behöva och koppla av. Vi kommer även att få träffa Nora ( Djangos uppfödare) under denna helg. Både syrran och jag kommer att ta med våra kameror så det kmmer att bli en hel del kort tagna under denna helg.

Nu har jag inte tid att skriva mera i vanlig rdning men ni ska ha det så gott allihopa / Kramisar från kakan med spårnäsorna

Av Elisabet - 6 april 2014 08:47

Igår lördag hade vi träning här hemma i byn av ett glatt gäng hundar med sina hundägare. Jag hade först på förmiddagen lagt ut ett träningsspår (viltspår) till Django med flera vinklar och lite blod. Sedan åkte jag hem och inväntade syrran och emma med hundarna. När dom kom sen på eftermiddagen, så åkte vi upp till spårskogen på en gång så att Django skulle få gå sitt spår.

Django tog spårstarten på en gång och gick klockrent igenom hela sitt spår och fann älgklöven i spårslutet så det var en överlycklig hund med matte Susanne som höll i spårlinan. När vi var på väg tillbaka till bilen sa syrran till mig att hon tänkte på vad jag har talat om för henne hur man ska göra när man då tränar i viltspåret, så även hon är en superelev. Nu har dom fått hemläxa av mig så det ska tränas i spåreriet under veckan sedan nästa helg kommer dom få gå ett spår för att jag ska se om dom har gjort sin uppgift. Ja ni ser där jag är en hård lärare he he he ( nej det är jag faktiskt inte) men det är kul när hundfolket lyssnar och vill lära sig det jag säger till dom hur det ska göras med träningarna.


Sedan tog vi och drack kaffe och fikade ett tag inne i stugvärmen, nästa träningspass var då lydnad och passivitet det gjorde jag och syrran med Lilly och Django . Kotten och Emma K tränade rallylydnad. Oj vad dessa brudar är duktiga på detta. Ett super tack till kotten för att hon påminde mig och syrran på vad man ska tänka på när man tränar lydnad mm ibland glömmer även jag en del saker.


Det är mycket hundfolk som vi känner som brukar att tala om åt mig att hur hinner du med allt kakan jo man hinner om man bara vill och ibland så är man ju faktiskt tvungen att priviotera en del saker. Har även sagt till åt en del hundfolk att man kan ju inte bara ta imot allt man måste även ge något tillbaka ochså och det har jag faktiskt sett när det gäller i spåreriet när hundfolket vill då ha hjälp. Man blir så uppskattad och dom är så himmla super nöjda och även hundarna med.

Nu har jag inte tid att skriva mera men ni ska ha det så gott allihopa / Kakan med spårnäsorna

Av Elisabet - 30 mars 2014 19:36

Jippi jag och Lilly kommer att börja att gå på en kurs för nybörjare, det är då apportering. Detta kommer att bli super kul att få göra!

Jag har ej hunnit gå kurs på ett par år, så nu minsann ska jag unna mig denna apporterningskurs hade jag tänkt mig. 

Jag har tränat apporterning med Lilly här hemma men jag tänkte som så att det är som himmla bra också om man kan gå på kurs och lära sig lite nya saker med hunden. Vi kommer då ha en super duktig kursledare det är då Susanne Nilsson (StorstrandsNova's) som kommer att hålla i denna apporterningskurs för nybörjare. Har fått hem via meijl kursplanen vad vi ska träna för något under denna kurs och det är mycket bra moment som vi ska träna med hunden/hundarna på, med andra ord denna kurs kommer att bli SUUUUUPER BRA! Vi längtar! Denna kurs startas upp i slutet av Maj månad. Det blir mycket bra för då kommer jag hinna att träna in lite övningar på Lilly innan kurs starten.

Syrran, Emma och jag kommer att träna lite lydnad m.m på hundarna här hemma och även passivitet måste vi också träna på.

Nu får min systerdotter Emma haka på oss och träna sina hundar med, för det är som bra om man är några stycken som håller på med lydnad m.m

Ni ska ha det så gott allihopa / Kramisar kakan med spårnäsorna.

Av Elisabet - 29 mars 2014 12:53

Tänk vad veckorna går fort snart sätter spårsäsongen igång på allvar och det ska bli super kul vi är så taggade på att sätta igång i spåreriet. Vi har blivit inbokade på privata kurser under våren. Ska bli super kul att få träffa lite nytt hundfolk! Här hemma i stugan har det varit lång planerning inför vårens aktiviteter min allmenacka är fullspikad under maj månad och även under vissa helger i Juni månad, men kul är det!


Ssrk/Gällivare har bokat in Uffe under en helg i Juni månad då ska han döma hundar åt dom. Det blir då datum 14 och 15 Juni. Så om jag har möjlighet, då kommer jag att följa med honom upp dit under denna helg. Dom där uppe ville att jag också skulle följa, så vi får se här längre framöver hur det kommer att bli.


Det är en tjej som har bokat in mig och Uffe för en spårdag sista helgen i maj månad (dom har då en hundras av den mindre modellen). Hon skulle också höra med sina hundvänner och det såg ut som så, senast jag hörde ifrån henne, att det vart då som nästan fulltecknad denna spårdag på en gång och det är ju super kul att höra! Denna spårdag är en privat kurs för nybörjare (akl) i viltspåret.

Nu till lite annat jag har testat att baka lite nytt fika här hemma, jag har så tur att jag har fått lite nya ider av annat folk. Jag måste ha lite fika här hemma för att bjuda till hundfolket på när dom kommer till oss

.Jag måste försöka att bättra på mig när det gäller mitt bloggande det har varit lite si och så med det den senaste tiden men jag har haft så mycket annat för mig..

Ni ska ha det så gott allihopa / Kramisar kakan med flock.

Av Elisabet - 15 mars 2014 10:03

Snart har vi våren här inpå knutarna för nu går veckorna himmla fort!

Kommer att bli en mycket spännande och rolig säsong med olika aktiviteter här hemma hos oss! 

Ni som känner er sugna på att gå privat kurs för oss i viltspåret - det är då i akl (nybörjare) - är mycket varmt välkommna med eran intresseanmälan om denna viltspårshelg! Först till kvarn gäller platserna brukar bli fullbokade rätt så fort. Mer info om våra kurser finns här!

När vi håller privata eftersökskurser (viltspåret) då brukar vi bara ta in ett begränsat antal hundekepage, det är bara för att vi vill att hundägaren ska lära sig hur man tränar upp sin hund i viltspåret och man ska även känna att man har lärt sig grunderna hur man ska gå till väga i spårträningen osv. Vi kommer att hålla med klöv, blod, infopapper mm. och givetvis kaffe och fika. Dessa hundekepage som har gått kurs för oss i just detta har då varit supernöjda!
Sedan har hundekepagen även tränat mycket hemma med sin hund och sedan när dom känner sig redo så startar dom upp på rörligt viltspårsprov. Och även på proven har det gått superbra för hundekepagen! Jag brukar att försöka att följa med dom som ska ut på prov i den mån jag har tid och kan och det tycker dom är himmla bra.

En annan kursdag som jag och gubben uffe kommer att ha under våren/sommaren som då är till för mera erfarna hundekepage det är då elitspår denna kurs är FULLTECKNAD! Den vart fulltecknad rätt så fort.

Har även kollat in skogen här hemma och om det fortsätter att tina upp som det har gjort, så kommer jag att sätta igång med våran egen spårträning av egna hundar snart! Så man längtar och åter längtar tills man sätter igång på allvar med spårträningarna och även våra jaktträningar med hundarna!

Ni ska ha det så bra allihopa/ Kramisar kakan med fllock.

Av Elisabet - 9 mars 2014 16:59

Nu har vi varit på årets första riktiga utställning med hundarna! Lördagen den 8/3 hade SSRK utställning här i piteå och det var super trevligt där men himmla stressit i mellanåt. Jag och gubben åkte ut med våra saker; det var då stolar, hundbur mm tidigare på morgonen till utställningsplatsen, sedan åkte vi hem ett tag.
Passade på att träna Lilly i apporterning och det gick super bra över förväntningarna på henne så jag är himmla nöjd över hennes träning i apporterning! Jag tränade sök på henne och hon hittade dummysarna inne i skogsdungen som jag hade slängt in.

Sedan åkte uffe och jag ut till utställningen som då var i Öjebyn och där träffade vi himmla mycket hundfolk som vi känner, så det vart mycket hundsnack i vanlig ordning.

  Jag fick låna syrrans lilla labbevalp Django för att ställa ut, han gick då i valpklass 2 och där gick det mycket bra! Den lille busiga killen vart BIM valp i sin klass.

  Svärdotten Emma. N och Jonas kom ut med hundarna dit med även dom skulle ställas ut. Resultatet på Castor kommer att komma ut (kommer ej ihåg riktigt vad han fick i sin placcerning).
Gammla Qvinny hon gick i Veteranklassen och hon fick CK och blev 4:e bästa tik! Bägge Emmas hundar fick mycket fin kritik av domaren.

  Jag ställde då ut Lilly (hon är ju så glad i allt och allting ha ha ha) och där fick vi kanon resultat på henne så man svävar på moln fortfarande he he he.
Hennes resultat vart så här: Excellent med CK, 1 BT, Cert och BIM!


  Lilly fick också en super kritik av domaren så vi är super nöjda här hemma! Men vi får se villka utställningar vi kommer att åka på till sommaren, för spårträningen går i första hand. Om man ska ha en duktig hund då gäller det träning och åter träning hela tiden. Och det viktigaste av allt man ska ha kul med sin hund / hundar när man går på prov, utställningar mm.

Nu har jag ej tid att skriva mera men ha det så gott/ Kramisar kakan med flock.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se