Bölegårdens blogg

Senaste inläggen

Av Elisabet - 6 mars 2014 10:09

Lördagen den 1/3 - 2014 hade jag en labbeträff här hemma i byn! Det var superkul att få träffa brudarna och även sonen Jonas var med på en hörna.Dom som ville fick då träna apporterning med sina hundar och det gick kalas bra för dom och efter det vart det mycket hundbus. Tänk det är helt galet att se hur totalt 8 st hundar busade och hade det super kul ute på åkern där vi höll då till.

Sedan vart det att gå in i stugvärmen för här skulle det fikas, dricka kaffe+ äta godis och det vart en hel del hundsnack kan jag lova er men en super trevlig dag hade vi då i allafall.

Här kommer det då lite blandade bilder från labbeträffen:

                   
                            Sedan på söndag kom 2 st brudar till hit ut för träning av deras hundar i apporterning. Det var då kotten med Meja och Hanna Carlsson med tollaren Texas. Oj vad dom var duktiga i apporterning! Vi tränade då in både, sök linjetag och markerningar och även för dessa hundar gick det super bra så tjejerna hade även mycket trötta hundar när dom åkte hem senare på söndagseftermiddagen.

Nu längtar man bara som bara den att snön ska försvinna snart så att man kan sätta igång med träningarna på allvar med doggsen, det är så himmla kul att få hålla på med dessa träningar när dom älskar att arbeta våra 4 benta och framförallt ska man ha kul med sin hund / hundar.

Jag kommer att ha ytteligare en labbeträff till här hemma i byn slutet av denna månad hade jag tänkt mig för vi hade det så himmla kul i lördags och det vart så uppskattat av hundfolket.

Ska försöka att bättra mig när det gäller bloggandet men jag har varken haft lust eller tid men ska försöka att ändra på detta.

Ni ska ha det så gott allihopa / Kramisar kakan med flock

ANNONS
Av Elisabet - 17 februari 2014 17:54

  Igår söndag den 16/2 så var det ssrk/piteås årsmöte uppe i Sjulnässkolans matsal. Jag tror att vi var 16 eller 17 st totalt på detta årsmöte. Man funderar ju faktiskt på vad alla ssrk/piteås medlemmar håller hus?! Men det var en mycket trevligt årsmöte i allafall och det kommer nog att hända mycket roliga saker under år 2014 inom klubben. Ni kan bara gå in på deras fb sida eller gästboken för att hålla er uppdaterade.


Nu till helt annat villken blötsnö vi har ute igen men nog längtar man till våren alltid och det bästa som finns är att få sätta igång med dom olika aktiviteterna med våra hundar här hemma det kommer att bli så himmla super kul.


Syrran och jag har lite planer vad som gäller Lilly och Django men vi får se om det blir av detta år eller till ett senare år. Jag fick förfrågan igår av syrran om jag ville ställa ut Django åt henne när det är ssrk utställning nu i mars månad och natulitvis så sa jag ja det kommer jag att göra. Uffe kommer då att ställa ut Lilly så i morgon ska vi meijla iväg anmälan på dessa sötnösar till denna utställning.

Nu vart det inte så mycket skrivet denna gång heller men det brukar vara lite lungt så här under vintern med hunderiet men vi försöker ändå att hitta på roliga saker med dom i allafall.

Ni ska ha det så bra!/ Kramisar kakan med flock

ANNONS
Av Elisabet - 7 februari 2014 10:42

  Oj villken underbar och rolig dag vi har hade igår när jag har varit ledig. Jag gjorde semlorna klart på morgonen, så att dom skulle vara klara när brudarna skulle då komma förbi och hälsa på mig här hemma.

Först drack vi kaffe och åt semlor sedan tog vi med hundarna på en promenad och jäklar vad dom busade och hade kul med varanndra men bilderna säger allt he he he.
     
Sedan efter våran promenad så fick syrran ( sussi) och Johanna+ Emma gå hem med lite hundar för här skulle det tränas på lite med apporterning.

Först ut var då Lilly och hon fick då hämta in 1 st fågel och 2 st dummysar och det gick rätt så bra fast det var snö ute men hon fick jobba på med huvudet och det var en stolt Lilly som apporterade in allt.
   
Sedan var det lilla Djangos tur att apportera fågel han tyckte först att den var lite äcklig men sedan så bar han fågeln och var super mallig liten kille.
 
Tack brudar för en toppendag som vi har haft.Nog längtar man alltid till våren när snön har försvunnit för då först kommer man igång som man ska med träningarna på hundarna.

Glöm ej att det är SSRK/PITEÅS ÅRSMÖTE PÅ SÖNDAG 16/2 KL 13:00! Det skulle vara mycket bra om det skulle kunna tänkas att komma ut mera medlemmar på detta årsmöte än det brukar att komma. För vi här hemma har hört så mycket av medlemmarna här runt omkring piteå vad dom skulle villja göra med sina hundar som att ha olika kurser mm men då är det ju faktiskt viktigt att ni kommer på detta möte för att säga vad ni vi då göra mm.

Nu har jag ej tid att skriva mera men ni ska ha det så gott / Kramisar kakan med flock

Av Elisabet - 5 februari 2014 18:26

  Nu var det länge sedan jag har uppdaterat min bloggsida men jag har ej haft tid eller ork men ska försöka att bättra mig på just mitt bloggande he he he.

Den 25/1 -2014 var jag, syrran och Linda och ställde ut hundarna på norrlabbens inoffutställning. Det var en super trevlig men en mycket lång dag där uppe så vi var helt slut när vi då kom hem på kvällen.

Jag fick då stora äran att ställa ut syrrans lilla goa labbekille Django han gick då i valpklassen. Det är bara så super himmla kul att ställa ut valpar för dom är ju så himmla roliga när dom ska springa runt i ringen och visa upp sig. Django fick en mycket fin kritik med Hp men sedan till valp finalen åkte han tyvärr ut.
     
Jag ställde ut Lilly i öppenklassen och hon har blivit riktigt duktig utställningsbrud även hon fick Hp och skulle upp till finalen men där åkte hon ochså ut.
   
Linda ställde Viska i valpklass 2 även dom fick Hp och gick till finalen men även dom med åkte ut. Men detta är mycket bra träning för hunden / hundarna.
 
I söndags så kom brudarna hit så vi gick ut och gick på en skogspromenad med dom 4- benta och vad dom hade kul det var då totalt 6 st hundar. Sedan tog vi kaffe här hemma hos oss och fikade och åt tårta och hade det super trevligt i flera timmar det vart mycket hundsnack med både eftersöksträningar och jaktträningar så nog känner vi oss taggade till våren. 

 
Nu har jag ej tid att skriva mera men ni ska ha det så gott allihopa / Kramisar kakan med flock.

Av Elisabet - 17 januari 2014 13:16

  Nu när det är vinter och är kallt ute så hinner man vara lite mera på datorn och fixa och greja på. Jag kom på en sak går här hemma det var att jag fick hjälp av min systerdotter Emma. K att starta upp en grupp och det är då till för dom som är intresserade av viltspår och eftersök oavsett villken nivå man ligger på. Med denna grupp är det då meningen med att man kan stämma träningsträffar, utbyta erfarenheter med varanndra ställa frågor mm..Ni som ochså inte bor här i piteå är varmt välkommna med att komma med i denna grupp som heter: Viltspår och eftersöksintresserade i Piteå med omnejd    
Jag / vi har märkt av i många år att det är tyvärr mycket hundfolk som inte har någon att träna med dom har då oftast fått träna ensamma med sin hund och det är inte så himmla kul att göra det alltid. Så varför inte lära känna likasinnande hundfolk som brinner för intresset för just viltspår och eftersök. Jag kom på att starta upp då denna grupp för att jag kommer ej ha lika mycket tid att ha vissa spårdagar (under helgerna) med start till våren och sent in på hösten för jag / vi måste få mera egen tid av våra hundar här hemma för deras träning som dom då behöver. 

Nu är det väl tänkt att vi kommer att ha en kurshelg för nybörjare under våren/sommaren 2014 men datum för detta är ej bestämmt än men det är bara att hålla koll på våran hemsida här längre framöver där kommer det att bli mera info om denna kurshelg. Det kommer bara att då bli ett begränsat antal platser för vi vill gärna ha tid att lära ut grunderna i viltspåret och hur man ska då träna sin hund / hundar i detta. Denna helgkurs är då till för nybörjare ( akl) vi kommer ej att ta in öppenklasshundar till denna helgkurs. 

Vi kommer ochså att hålla i lite utbildningar i eftersök åt andra hundklubbar som har frågat oss om hjälp med lite saker men ni kommer få mera info om just en av dessa utbildningar här längre framöver. Med andra ord det kommer att bli en mycket rolig och spännande och händelserrik 2014 för oss här hemma i stugan.

Ni ska ha det så gott / Kramisar kakan med flock

Av Elisabet - 15 januari 2014 17:40

 Har funderat på en sak, som jag kommer att testa att göra här hemma på våra egna hundar först. Jag kommer då att göra lite olika doftmarkerningar och en viss doft ska dom markera. Detta kommer jag göra i vanliga krukor här hemma. Det är jämt kul att få testa lite nya saker på sina hundar.
Nu ska jag berätta en stor nyhet tänk jag och uffe kommer att bli farmor och farfar till sommaren!   Och Jonny han blir då farbror fy vad det låter gammalt ha ha ha men det kommer att bli super kul! 


Nu är jag hemma igen för jag har fått rosfeber på min vänstra arm och det ser inte så himmla kul ut men jag hoppas att det vill ge mig sig snart.


Nästa lördag bär det av upp till Boden för norrlabbens inoffutställning nu kommer vi ligga på hårdträning inför kommande utställningar. Men om jag ska vara ärlig så är det mycket roligare att tävla med sin hund/hundar än att åka i väg på utställningar. Det är ändå rätt dyrt om man ska iväg och ställa ut hund/hundar och jag och många till tycker att vi får mer valuta av pengarna när man går på prov i stället.

Ni ska ha det så gott allihopa/ Kramisar kakan med flock

Av Elisabet - 11 januari 2014 12:15

Nu är både min man Uffe och våran mycket goa vän Carola Wallstål godkända eftersöksjägare inom NVR norrbotten ( Nordiska viltolycksrådet). Så nu till våren och så länge man kan så blir det specialträning i spåreriet för hundarna som vi kommer då att använda till praktiska eftersök. Dessa hundar kommer då att bli, se nedan.
Lilly ( Labrador)
Gloria ( Karelisk Björnhund) dessa hundar är då våra egna.
Carola W kommer då att använda sin labbetjej som heter Frida ( det är då Lillys kullsyster).

                                                                      Lilly


                                                                            Frida


                                                                             Gloria

Skulle vara super kul att få lära att känna mera eftersöksjägare inom NVR norrbotten så att man kunde ganske träffas och prata hund+ hundträning och även hur det har då gått på dom tidigare praktiska eftersöken som man då har gjort.

Vi kommer att kontakta en som vi kommer då att beställa hem eftersökssaker som man ska ha med sig när det blir dax att åka ut på jobb uppe i skogarna.


Ha en bra helg på er allihopa / Kramisar kakan med flock.                                                                                                                                                                                                             


Av Elisabet - 3 januari 2014 10:11

Under hösten så har uffe varit ute på älgjakt med Gloria ( karelan) det har faktiskt gått bra för dom att jaga ute på öarna och Gloria är vi mycket nöjda över som älghund.
 
     
 
Vi har även hunnit att åka ut till en mycket go bekant till oss som heter Irene Johansson hon och hennes djur bor då lite utanför Älvsbyn i byn där dom bor heter det Boviken. Oj så vackert det är där ute så skulle man faktiskt villja bo det skulle passa mig och uffe alldeles utmärkt. När vi då var ut till Irene i sommras då fick min systerdotter Emma. K testa sin hund Quiros i fårvallning oj vad himmla kul det var att få se detta. Och i vanlig ordning så åt vi mycket gott och tränade hundarna med lite av varje det var då. Fårvallning, björnspår och vattenapporterning. Det var en toppendag som vi hade där ute tack alla inblandade!

   
Under höstens älgjakt så hade jag och min spårkollega Kotten bokat in en dag med lite hundfolk för spårträning här hemma i byn. När vi hade hjälpt åt att lägga ut spåren till varanndra så ringde det i kottens mobil det var en jägare som ville att hon skulle komma ut med sin hund Meja för praktiskteftersök sagt och gjort hon åkte i väg på detta eftersök. Sedan ringde min mobil och dom ville då ha hjälp av mig och en eftersökshund då tog jag Argo ( Irene Johannsons hund) för skytten ville då dubbelkolla så inte älgen låg och hade ont ( dom trodde i detta jaktlag att älgen var skadeskjuten). Men så var inte fallet. Jag selade på Argo och tog på spårlinan och skytten följde med oss upp i skogen men hunden markerade men vi hittade ej igen älgen så den hade då klarat sig.


Min systerdotter Emma. K och Kotten har varit super duktiga med att träna sina hundar på rallylydnad och dom har även varit i väg på rallylydnadstävlingar och det har gått super bra för brudarna och deras hundar. Bra jobbat Emma, K och Kotten.

Så nu ser man bara framimot detta år 2014 med alla roliga aktiviteter, prov+ tävlingar och givetvis dom kommande eftersöksträningarna (viltspåret) som man kommer att ha med hundarna.

Här kommer det lite mera bilder på doggsen:
                      

Nu orkar jag faktiskt inte skriva något mer för det har blivit en hel del under resumen 2013. Det kan bli hur långt som helst för vi har haft så himmla kul på våra hundträffar mm men detta får duga tycker då jag. / Kramisar till er alla från kakan med flock

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se