Bölegårdens blogg

Alla inlägg under april 2014

Av Elisabet - 22 april 2014 19:39

Måndagen den 21 /4 så hade vi spårträning med lite öppenklasshundar och aven 1 st akl hund + en valp som då fick gå ett litet valpspår. Och nästan hela gänget var labbar! Vi hade det supertrevligt så här efter påskhelgen med trevligt hundfolk och glada hundar som fick komma ut i skogen och jobba på med sina nosar. Jag har tagit en massa bilder från denna träningsdag men jag måste bara ha hjälp av min bästa webba Emma. K för att sätta ut dom bästa bilderna på mina sidor.


Öppenklasshudarna var mycket duktiga i sina spår och hunden som gick sitt akl- spår var super duktig med men med mera träning på honom (nu var det hans första viltspårsträning) så kommer detta att bli mycket bra för man såg på honom hur glad han var att få jobba.

Jag har då semester hela veckan och det behöver jag för att ladda upp mina batterier.

Jag och syrran var ut till Collieklubbens inoffutställning här i piteå på långfredagen för att ställa ut lite hundar vi vart då super nöjd över våra gullebarn. Vi träffade även himmla mycket folk som man känner, jag sa till syrran att det är nästan att man känner hela piteå (nej det gör jag ju inte hi hi hi).

Ska vi se när det blir att sätta ut lite bilder från arbetande hundar uppe i spårskogen. Vill även tacka så himmla mycket Carola Wallstål för dom himmla fina bilderna hon tog på mig och Lilly när vi var och jobbade på efter spåret upe i skogen.

Ha det så gott på er allihopa / Kramisar kakan

Av Elisabet - 20 april 2014 19:34

Har varit ut idag och lägt klart träningsspåren för öppenklasshundarna som kommer att ha sin träning i morgon (måndag) uppe i skogarna. Har även lagt ut ett kortare spår i akl som en hund ska få gå i morgon hade tänkt att göra den längre men det var snö kvar på sina ställen men nu tinar det fort upp i skogarna när det är vår värme ute. Det kommer även att komma ut en liten labbevalp i morgon för att få lite skogsvana och det är ju alldrig dumt det för även valparna behöver komma upp i skogen och ha kul. Håller på att ladda upp min kamera för morgondagen för då ska det tas kort hade jag tänkt mig.

Jag kom på en rolig sak igår det är att jag kommer att ha en liten rolig tävling i viltspåret för hundar som är nybörjare (akl) det kommer då att bli lördagen den 26 / 4 ( detta är då privat) jag skrev ut anonsen igår och på 4 eller 5 timmar vart den fullsatt. Nu fick det bara bli 3 st hundekepage på detta men även min goa vän Linda J kommer att komma upp till skogen när jag kommer att ha den roliga tävlingen hon kommer då att ta med Viska för på samma gång ska även dom få gå ett träningsspår för mig spelar det ingen roll om det kom in 1 eller 2 hundar extra till denna spårdag ( tävling) man vill hjälpa till hundfolket så långt man hinner och orkar.
Jag har även bjudit ner en tjej från Råneå ( jag tror att det är där hon bor) för att visa henne hur hon då ska sätta igång sin söta labbevalp i viltspåret ( nu blir det bara valpspår för hennes hund). Det kommer att bli super kul denna lördag även deltagarna kommer att få en liten sak av mig innan dom åker hem för dagen.

Måste även passa på att baka upp här hemma i stugan nu i veckan när jag har semester för det går åt en hel del fika på våra roliga och händelserika träningsdagar uppe i spårskogarna./ Kramisar kakan med spårnäsorna.

Av Elisabet - 15 april 2014 15:04

Träning och åter träning med doggsen men kul är det! Nu har jag som satt igång med träningarna på Lilly men jag inväntar bara att Gloria ska sluta att löpa men snart är hon klar med detta.

I helgen som var så tränade jag och brudarna hundarna här hemma och doggsen tycker att det är så himmla kul att få jobba.
      I söndags efter jag, syrran. emma,k och kotten hade tränat hundar så gick vi in i stugan våran och fikade och drack kaffe sedan lite senare på söndagskvällen så fick Lilly gå sitt träningsspår ( viltspår) med svårigheter och mycket störningar men det fixade hon galant och även vinklarna och sedan kom hon till spårslutet där viltdelen ( älgklöven) låg så det var en super nöjd Lilly som vi hade på söndagskvällen här hemma.

Jag och uffe hade ju tänkt att göra lite nya spår nu om helgen som var men tiden ville ej räcka till så vi kommer att åka upp till skogarna nu under påskhelgen någon dag för att lägga ut lite nya träningsspår.

Jag måste börja att ta med min kamera ut när man tränar i spåreriet med hundarna för det är jämt som kul att få sätta ut lite bilder när hundarna jobbar på.

Trevlig påsk önskar vi till er alla/ Kramisar kakan och spårnäsorna.

Av Elisabet - 11 april 2014 17:35

Nu har jag och hundarna fått vårkänslor he he he. Nu är det full planerning på olika aktiviteter här hemma i våran stuga men det kommer att bli superkul!

Jag och uffe kommer åka ut på ett ställe och lägga ut helt nya träningsspår (viltspår) till hundarna det är som bra om man har lite olika marker och välja på när man ska träna i spåreriet.

Kommer även att snart sätta igång att gå med Lilly på en jaktkurs för nybörjare den startar igång slutet av maj månad.

Kommer också att träna rätt mycket i viltspåret för det är ett gäng hundar som ska ut på viltspårsprov under våren och sommaren.
 
Syrran och jag har bestämt oss för att åka på en mini semester i Juni månad då bär det av ner till Sundsvall först ska vi på ssrk utställningen datum 7 Juni och söndagen den 8 Juni kommer då Mittlabben ha CLUB SHOW och dessa 2 dagar kommer vi då att ställa ut både Django och Lilly och det kommer bli himmla roligt. Då ska syrran och jag koppla av och ha roligt för det kan vi behöva och koppla av. Vi kommer även att få träffa Nora ( Djangos uppfödare) under denna helg. Både syrran och jag kommer att ta med våra kameror så det kmmer att bli en hel del kort tagna under denna helg.

Nu har jag inte tid att skriva mera i vanlig rdning men ni ska ha det så gott allihopa / Kramisar från kakan med spårnäsorna

Av Elisabet - 6 april 2014 08:47

Igår lördag hade vi träning här hemma i byn av ett glatt gäng hundar med sina hundägare. Jag hade först på förmiddagen lagt ut ett träningsspår (viltspår) till Django med flera vinklar och lite blod. Sedan åkte jag hem och inväntade syrran och emma med hundarna. När dom kom sen på eftermiddagen, så åkte vi upp till spårskogen på en gång så att Django skulle få gå sitt spår.

Django tog spårstarten på en gång och gick klockrent igenom hela sitt spår och fann älgklöven i spårslutet så det var en överlycklig hund med matte Susanne som höll i spårlinan. När vi var på väg tillbaka till bilen sa syrran till mig att hon tänkte på vad jag har talat om för henne hur man ska göra när man då tränar i viltspåret, så även hon är en superelev. Nu har dom fått hemläxa av mig så det ska tränas i spåreriet under veckan sedan nästa helg kommer dom få gå ett spår för att jag ska se om dom har gjort sin uppgift. Ja ni ser där jag är en hård lärare he he he ( nej det är jag faktiskt inte) men det är kul när hundfolket lyssnar och vill lära sig det jag säger till dom hur det ska göras med träningarna.


Sedan tog vi och drack kaffe och fikade ett tag inne i stugvärmen, nästa träningspass var då lydnad och passivitet det gjorde jag och syrran med Lilly och Django . Kotten och Emma K tränade rallylydnad. Oj vad dessa brudar är duktiga på detta. Ett super tack till kotten för att hon påminde mig och syrran på vad man ska tänka på när man tränar lydnad mm ibland glömmer även jag en del saker.


Det är mycket hundfolk som vi känner som brukar att tala om åt mig att hur hinner du med allt kakan jo man hinner om man bara vill och ibland så är man ju faktiskt tvungen att priviotera en del saker. Har även sagt till åt en del hundfolk att man kan ju inte bara ta imot allt man måste även ge något tillbaka ochså och det har jag faktiskt sett när det gäller i spåreriet när hundfolket vill då ha hjälp. Man blir så uppskattad och dom är så himmla super nöjda och även hundarna med.

Nu har jag inte tid att skriva mera men ni ska ha det så gott allihopa / Kakan med spårnäsorna

Ovido - Quiz & Flashcards